Θάλασσα: Μία βόλτα στην παραλία μπορεί να ενισχύσει την ψυχική σου υγεία [vid]

Mελέτες δείχνουν ότι οι σύντομοι περίπατοι κατά μήκος της παραλίας μπορούν να αυξήσουν τη διάθεσή σας και να επηρεάσουν την ψυχική σας υγεία. Αυτό συμβαίνει επειδή η παραλία θεωρείται ένας μπλε χώρος – πηγή νερού και η έκθεση, άσκηση και απλή παραμονή σε μπλε χώρους έχει συνδεθεί με τη συνολική βελτίωση της υγείας.

Πώς επηρεάζει η παραλία την ψυχική σας υγεία:

  • Είναι μια αλλαγή σκηνικού.

Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι οι αισθήσεις σας που βιώνουν το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά μπορεί να προκαλέσουν άγχος. Όταν αλλάζετε ρύθμιση και πηγαίνετε στην παραλία, οι αισθήσεις σας εμπλέκονται σε νέα αξιοθέατα, μυρωδιές, γεύσεις και ήχους. Αυτό μπορεί να βελτιώσει την ψυχική σας κατάσταση και να αυξήσει τα αισθήματα χαλάρωσης.

  • Βελτιώνει τη συνολική αίσθηση ευημερία.

Η έκθεση στον ήλιο και τον αέρα του ωκεανού είναι επωφελής για την ψυχική σας υγεία. Η υδροθεραπεία δε φαίνεται να ενισχύει τη συνολικά τη διάθεσή σας. Η είσοδος στο νερό και ειδικά η κολύμβηση αυξάνουν την εστίαση σας, ενώ παράλληλα αθλείστε.

  • Μειώνει το άγχος.

Μια βόλτα στη φύση έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα των ορμονών του στρες. Ομοίως, το να περνάτε χρόνο στην παραλία μπορεί να μειώσει το άγχος και την διέγερση του νευρικού συστήματος.

  • Σου ανεβάζει τη διάθεση.

Ο χρόνος στην παραλία αυξάνει την αυτοεκτίμησή σας και προάγει την αίσθηση της βαθιάς χαλάρωσης. Ειδικότερα, τα άτομα με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής μπορούν να επωφεληθούν από την παραμονή τους στη φύση και τους μπλε χώρους. Το περπάτημα κατά μήκος της ακτογραμμής μπορεί να σας κάνει να νιώσετε λιγότερο απομονωμένοι και πιο ευτυχισμένοι.

Η παραλία μπορεί να έχει μόνιμα οφέλη για άτομα που έχουν άγχος, κατάθλιψη, στρες ή/και διαχειρίζονται άλλες προκλήσεις ψυχικής υγείας. Αφιερώνοντας μόλις 20 λεπτά από τη μέρα σας για ένα χαλαρό περπάτημα κατά μήκος της παραλίας μπορεί να σας ανεβάσει τη διάθεση.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here