Σχέσεις Τοξικότητα: Για να μην σε κάνει ο έρωτας ό,τι θέλει


Σχέσεις Τοξικότητα: Οι τοξικές σχέσεις συζητιούνται σήμερα περισσότερο από ποτέ, και περιγράφουν την κατάσταση ανάμεσα σε δύο άτομα στην οποία ο ένας προσπαθεί να επιβάλλει την εξουσία του έναντι του άλλου. Το χειρότερο είναι πως, πολλές φορές, η κρίση μας θολώνει τόσο πολύ που δεν μπορούμε καν να αντιληφθούμε την τοξικότητα μιας κατάστασης – ακόμη κι αν βρίσκεται μπροστά στα μάτια μας.

Δες παρακάτω τα σημάδια που μαρτυρούν πως βρίσκεσαι σε μια τοξική σχέση:

Μπαίνει συχνά στη θέση του θύματος

Μήπως κάθε φορά που προσπαθείς να εξηγήσεις το πώς νιώθεις εκείνος βρίσκει έναν τρόπο να γυρίσει την συζήτηση στον ίδιο και τα δικά του συναισθήματα παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως θύμα;

Σε κατηγορεί για προβλήματα που εκείνος ξεκίνησε

Ένας τοξικός άνθρωπος προσπαθεί να αποφύγει τις ευθύνες που του αναλογούν και προσπαθεί να τις ρίξει στο άλλο άτομο, κάνοντας το να αισθάνεται ένοχο για τα δικά του λάθη.

Σε έχει απομακρύνει από φίλους και οικογένεια

Εκείνος που θέλει να επιβάλει την εξουσία, το καταφέρνει απομονώνοντας το άλλο άτομο και απομακρύνοντάς το από άτομα που ξέρει ότι το αγαπάνε.

Υποβιβάζει τα συναισθήματα σου

Κάθε φορά που εκφράζεις κάποια αρνητικά συναισθηματα, σου λέει ότι είσαι υπερβολικά ευαίσθητη.

Αισθάνεσαι συνέχεια αγχωμένη και εξουθενωμένη

Εκτός από πνευματικά, οι τοξικές σχέσεις μπορούν να μας εξαντλήσουν και σωματικά καθώς ο οργανισμός μας προσπαθεί συνεχώς να βρίσκεται σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσει μια επίθεση.

Κρύβεις πληροφορίες από τα άτομα του περιβάλλοντός σου

Μήπως έχεις πιάσει τον εαυτό σου να αποκρύπτει λεπτομέρειες που έδειχναν ότι εκείνος είναι ο ένοχος και να προσπαθείς να κάνεις την κατάσταση να δείχνει καλύτερη από ό,τι είναι;

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ