ΣΥΡΙΖΑ: Στροφή στην προγραμματική αντιπολίτευση, στη σκιά του ανασχηματισμού


Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα επιδιώξει να ανεβάσει κατά πολύ τους τόνους, σε θέματα ουσίας και όχι επικοινωνίας, με άμεση προτεραιότητα το μέτωπο της Υγείας. 

Να εκμεταλλευτούν την αρνητική για τη κυβέρνηση συγκυρία και να διευρύνουν το μέτωπο της αντιπαράθεσης μαζί της σε μείζονα θέματα προγραμματικής φύσης επιχειρούν στον ΣΥΡΙΖΑ, με την πανδημία και τις αλλαγές στο ασφαλιστικό που βρίσκονται ήδη στη Βουλή, να αποτελούν μία πολύ καλή ευκαιρία για να αναδείξουν τις διαφορετικές τους θέσεις.

Τα όσα συνέβησαν κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό και τη μη υπουργοποίηση του Βαγγέλη Αποστολάκη, προκάλεσαν χαμόγελα που δύσκολα μπορούσαν να κρύψουν οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Πλέον, στον απόηχο των όσων περίεργων συνέβησαν τη Τρίτη, η Κουμουνδούρου θα επιδιώξει να ανεβάσει κατά πολύ τους αντιπολιτευτικούς τόνους σε ζητήματα ουσίας και όχι πολιτικής επικοινωνίας.

Το μέτωπο της Υγείας είναι η άμεση προτεραιότητα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με το ΕΣΥ να βρίσκεται στο «κόκκινο» εξαιτίας της πανδημίας και των 10.000 αναστολών συμβάσεων υγειονομικών οι οποίοι αρνούνται να αποδεχθούν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, από τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση παίζει «κορώνα-γράμματα» με τη ζωή των πολιτών σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στη μαζική παραίτηση των γιατρών της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, διαμαρτυρόμενοι για την οριακή -όπως τη χαρακτηρίζουν- κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο. «Η ΝΔ έχει επιλέξει αντί να ενισχύσει το σύστημα υγείας, να οδηγήσει στα όρια το ανθρώπινο δυναμικό του. Εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση σχεδιάζει κλεισίματα κλινικών και νοσοκομείων και απολύσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, αφήνουν να εννοηθεί ότι το Μέγαρο Μαξίμου χρησιμοποιεί ως αφορμή τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών προκειμένου να προχωρήσουν τα κυβερνητικά σχέδια για συρρίκνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και η παράδοση μεγάλου τμήματος των παρεχόμενων από αυτό υπηρεσιών, στα χέρια των επιχειρηματιών του κλάδου.

«Η εμμονή της κυβέρνησης στην εφαρμογή της ρύθμισης, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια – εκτός από τη βαρβαρότητα της στέρησης μισθού σε χαμηλά αμειβόμενο προσωπικό – στην απόλυση συμβασιούχων και στην αντικατάσταση τους μέσω πελατειακών μηχανισμών, στην είσοδο ιδιωτικών εταιρειών στο ΕΣΥ που θα “προμηθεύουν” εργαζόμενους στα νοσοκομεία και, τελικά, στην υλοποίηση του σχεδίου των ΣΔΙΤ και των ιδιωτικοποιήσεων με πρόσχημα την κάλυψη των κενών σε ανθρώπινο δυναμικό», δήλωσε χθες ο πάντα μετρημένος στα λόγια τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Ανδρέας Ξανθός.

Παράλληλα, προκειμένου να εκτονωθεί η κρίση και να μην υπάρξουν προβλήματα λειτουργίας των νοσοκομείων της χώρας σε αυτή τη περίοδο, η Κουμουνδούρου προκρίνει την αναστολή εφαρμογής του νόμου και την έναρξη ενός σοβαρού διαλόγου με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΕΣΥ και τις πολιτικές δυνάμεις, με στόχο τον καθολικό και εκούσιο εμβολιασμό του προσωπικού στις δομές υγείας.

Ένα άλλα μεγάλο μέτωπο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, είναι η ψήφιση του νομοσχεδίου Χατζηδάκη που αλλάζει τα πάντα στην επικουρική ασφάλιση. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για μία νεοφιλελεύθερη επιλογή, θατσερικού τύπου, που έρχεται στην ουσία να καταλύσει την αλληλεγγύη των γενεών και να εισάγει τα ιδιωτικά συμφέροντα στη διαχείριση της επικουρικής ασφάλισης, ανοίγοντας βέβαια στην πραγματικότητα την κερκόπορτα και για την κύρια ασφάλιση στο μέλλον.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, υπογράμμισε ότι πρόκειται για μία «καθαρή» επιλογή της κυβέρνησης, που επιδιώκει την είσοδο των ιδιωτικών συμφερόντων -και μάλιστα των πολυεθνικών- στη διαχείριση των ασφαλιστικών εισφορών και των πόρων του ασφαλιστικού συστήματος. «Αυτή η βίαιη αναδιανομή ξεκινάει άμεσα εις βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων», κατέληξε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ