ΗΠΑ – Τυφώνας Άιντα: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης


Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς τα απομεινάρια του τυφώνα Άιντα προκάλεσαν βροχοπτώσεις-ρεκόρ.

Ο Μπιλ ντε Μπλέιζιο, δήμαρχος της Νέας Υόρκης, κήρυξε το βράδυ της Τετάρτης (σήμερα Πέμπτη το πρωί ώρα Ελλάδας) κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξαιτίας αυτού που αποκάλεσε «ιστορικού καιρικού φαινομένου», καθώς η βροχόπτωση-ρεκόρ στη μητρόπολη, από τα απομεινάρια του τυφώνα Άιντα, προκάλεσε πλημμύρες και έκανε πολλούς δρόμους επικίνδυνους ως αδιάβατους.

Εξάλλου η λειτουργία σχεδόν όλων των γραμμών του μετρό της Νέας Υόρκης ανεστάλη αργά το βράδυ της Τετάρτης, καθώς απομεινάρια του τυφώνα Άιντα, ο οποίος στο μεταξύ υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα, έφερε καταρρακτώδεις βροχές, ξαφνικές πλημμύρες και ανεμοστρόβιλους στην περιοχή, μετέδωσε το CNN.

Η αμερικανική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε τουλάχιστον πέντε προειδοποιητικά δελτία για ξαφνικές πλημμύρες σε περιοχές από τη Φιλαδέλφεια μέχρι το Νιου Τζέρσεϊ. Νωρίτερα ο κυβερνήτης της πολιτείας Νιου Τζέρσεϊ, Φιλ Μέρφι, κήρυξε επίσης κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξαιτίας της τροπικής καταιγίδας Άιντα.

Ο τυφώνας σάρωσε επίσης τη νοτιοανατολική Λουιζιάνα των ΗΠΑ, αφήνοντας σχεδόν 1 εκατομμύριο κατοίκους χωρίς ρεύμα. Χιλιάδες πολίτες αντιμετωπίζουν έλλειψη φυσικού αερίου και μειωμένες προμήθειες .

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ