Πρόεδρος Γυμναστικής Ομοσπονδίας: Να μας πουν τα ονόματα, συμπαραστεκόμαστε στους καταγγέλλοντες

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Θανάση Σταθόπουλου, μετά τις καταγγελίες για εκβιασμούς, τιμωρίες και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας

Σοκ έχει προκαλέσει η καταγγελία 22 αθλητών και αθλητριών προς την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για εκβιασμούς, τιμωρίες και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας από το 1985 κι ύστερα.

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Θανάση Σταθόπουλου ο οποίος σε δήλωσή του είπε πως θα καλέσει σε συνάντηση του καταγγέλλοντες και θα τους ζητήσει να αποκαλύψουν ονόματα και περιστατικά έτσι ώστε να επιληφθεί η δικαιοσύνη.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΕΓΟ δήλωσε:

«Έλαβα γνώση της επιστολής των πρώην αθλητών και αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής. Λόγω της σπουδαιότητας των καταγγελλομένων, συγκαλώ σήμερα έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας στις 18.00 το απόγευμα. Σε κάθε περίπτωση δηλώνω ότι, τόσο εγώ προσωπικά όσο και το νεοεκλεγέν ΔΣ, θα συμβάλλουμε αποφασιστικά στην διερεύνηση των όσων καταγγέλλονται.

Στα πλαίσια αυτά, θα ζητήσω από τους καταγγέλλοντες συνάντηση ώστε να συγκεκριμενοποιηθούν οι καταγγελίες, τόσο χρονικά, όσο και ονομαστικά για τους προπονητές που τυχόν εμπλέκονται στα καταγγελλόμενα περιστατικά, καθώς οι αναγραφόμενες καταγγελίες είναι αόριστες και δεν συγκεκριμενοποιούνται.

Θέλω να δηλώσω ότι θα προχωρήσουμε στην πλήρη διαλεύκανση των καταγγελλομένων, αλλά δεν θα αφήσω να στιγματιστεί το άθλημα της ενόργανης γυμναστικής και οι Έλληνες προπονητές που έχουν χαρίσει στη χώρα μας τρία χρυσά ολυμπιακά μετάλλια με τον Ιωάννη Μελισανίδη, τον Δημοσθένη Ταμπάκο και τον Λευτέρη Πετρούνια. Σε κάθε περίπτωση, τόσο εγώ, όσο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είμαστε δίπλα και υποστηρίζουμε στους αθλητές και τις αθλήτριες που καταγγέλλουν τα γεγονότα αυτά».

Να σημειωθεί πως το 1985 η Γυμναστική ανήκε διοικητικά στον Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία (Ε.Γ.Ο.) ιδρύθηκε το 1997 και αποτελεί τον επίσημο φορέα διάδοσης και ανάπτυξης όλων των μορφών της αγωνιστικής γυμναστικής στην Ελλάδα: Την ενόργανη γυμναστική, τη ρυθμική γυμναστική, την ακροβατική γυμναστική, την αεροβική γυμναστική, το τραμπολίνο και τη Γυμναστική για όλους (γενική γυμναστική).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here