ΠΟΥ: Eρευνά τη νέα παραλλαγή COVID-19 με το όνομα Mu


ΠΟΥ: Η παραλλαγή Mu, B.1.621, προστέθηκε ως «παραλλαγή ενδιαφέροντος» στη λίστα παρακολούθησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας τη Δευτέρα. Η έκθεση προέλευσης της COVID εγείρει περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις. Ο ανταποκριτής του Fox News, Jonathan Serrie, έχει τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τα ασαφή πορίσματα της έκθεσης σχετικά με την «Ειδική αναφορά». Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι παρακολουθεί μια άλλη νέα παραλλαγή της COVID-19 με μεταλλάξεις που ο φορέας φοβάται ότι θα μπορούσε να την κάνει ανθεκτική στα εμβόλια. Η παραλλαγή Mu, γνωστή και ως B.1.621, προστέθηκε ως “παραλλαγή ενδιαφέροντος” στη λίστα παρακολούθησης του Οργανισμού τη Δευτέρα.

“Η παραλλαγή Mu έχει έναν αστερισμό μεταλλάξεων που υποδεικνύουν πιθανές ιδιότητες της ανοσολογικής διαφυγής”, αναφέρει το δελτίο. Τα προκαταρκτικά στοιχεία έδειξαν ότι μπορεί να αποφύγει τα εμβόλια με τρόπο παρόμοιο με την παραλλαγή Beta, αλλά οι ειδικοί είπαν ότι απαιτείται περισσότερη έρευνα για το στέλεχος. Από τότε που πρωτοεμφανίστηκε στην Κολομβία τον Ιανουάριο του 2021, η παραλλαγή Mu εμφανίστηκε σε τουλάχιστον 39 χώρες.

“Παρόλο που ο παγκόσμιος επιπολασμός της παραλλαγής Mu μεταξύ των περιστατικών με σειρά έχει μειωθεί και αυτή τη στιγμή είναι κάτω από 0,1%, ο επιπολασμός στην Κολομβία (39%) και τον Ισημερινό (13%) αυξάνεται σταθερά”, ανέφερε ο Οργανισμός, αν και πρόσθεσε ότι η αύξηση θα μπορούσε οφείλεται σε αυξημένη γενετική αλληλουχία.

Οι ανησυχίες για το νέο στέλεχος έρχονται καθώς η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Delta έχει αυξήσει τα κρούσματα σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ