Φορολογικές δηλώσεις 2021: Στα 882 ευρώ ο μέσος φόρος των χρεωστικών εκκαθαριστικών

Μέχρι την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να πληρωθούν οι πρώτες δύο από τις οκτώ μηνιαίες δόσεις του φόρου εισοδήματος που έχει προκύψει από την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

Πρόκειται για τις δόσεις Ιουλίου και Αυγούστου, ενώ μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να πληρωθεί και η τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος που αφορά τον Σεπτέμβριο. Σημειώνεται ότι η τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου.

Οι φορολογούμενοι πλέον δεν δικαιούνται την έκπτωση 3% στο συνολικό ποσό του οφειλόμενου φόρου που προκύπτει από τη φορολογική δήλωση. Αυτή την κλείδωσαν όσοι υπέβαλαν φορολογική δήλωσή τους μέχρι τις 27 Αυγούστου και καταβάλαν εφάπαξ τον φόρο μέχρι και τις 31 Αυγούστου.

Κι ενώ μέχρι την εκπνοή της παράτασης υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων απομένουν 7 ημέρες, τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων δείχνουν ότι μέχρι στιγμής σχεδόν το 12% των φορολογουμένων δεν έχουν υποβάλει τη δήλωσή τους. Συνολικά έχουν υποβληθεί 5.614.043 φορολογικές δηλώσεις σε σύνολο περίπου 6,5 εκατ. δηλώσεων που εκτιμάται ότι θα υποβληθούν φέτος.

Σύμφωνα με τα εκκαθαριστικά σημειώματα, πάνω από οκτώ στους δέκα φορολογουμένους είτε δεν πληρώνουν καθόλου φόρου είτε έχουν επιστροφή φόρου, ενώ τρεις στους δέκα καλούνται να πληρώσουν φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2020, ο οποίος κατά μέσο όρο ανέρχεται σε 882 ευρώ.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here