Νέα Ζηλανδία: Τρομοκρατική επίθεση από ισλαμιστή το συμβάν στο Όκλαντ


Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν, είπε πως η επίθεση στο σουπερμάρκετ του Οκλαντ ήταν τρομοκρατικού χαρακτήρα.

Η νεοζηλανδική αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε έναν «βίαιο εξτρεμιστή», που μαχαίρωσε και σκότωσε τουλάχιστον έξι άτομα σε ένα σουπερμάρκετ του Όκλαντ.

Η πρωθυπουργός της χώρας, Τζασίντα Άρντερν, χαρακτήρισε το συμβάν «τρομοκρατική επίθεση» από έναν υπήκοο της Σρι Λάνκα ο οποίος ήταν υπό παρακολούθηση. Ο άνδρας, ο οποίος δεν ταυτοποιήθηκε, θεωρείται ότι εμπνεύστηκε από την τρομοκρατική οργάνωση ISIS (Ισλαμικό Κράτος).

Όπως είπε η πρωθυπουργός της ώρας, ο δράστης σκοτώθηκε εντός 60 δευτερολέπτων από πυρά αστυνομικών. «Αυτό που συνέβη σήμερα ήταν απεχθές…ήταν λάθος» είπε η Άρντερν σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Παρασκευής. Όπως πρόσθεσε, ο άνδρας, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει δημοσιοποιηθεί, είχε καταφθάσει στη Νέα Ζηλανδία τον Οκτώβριο του 2011. Ήταν από παρακολούθηση από τις αρχές για λόγους εθνικής ασφαλείας από το 2016, λόγω προβληματισμών για την ιδεολογία του – και, σε αυτό το πλαίσιο, όπως γράφει το BBC, τίθενται ερωτήματα ως προς το γιατί, εφόσον ήταν υπό παρακολούθηση, δεν έγιναν ενέργειες εναντίον του πριν τραυματίσει έξι άτομα.

Σύμφωνα με αναφορές, από τους έξι τραυματίες οι τρεις είναι σε κρίσιμη κατάσταση κι ένας σε σοβαρή.

Με πληροφορίες από ΒΒC

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ