Μακροζωία παράγοντες: Κρίσιμοι παράγοντες που επηρεάζουν τη μακροζωία


Μακροζωία παράγοντες: Οι ερευνητές έχουν παρατηρήσει εδώ και καιρό σημαντικές περιφερειακές διακυμάνσεις στο προσδόκιμο ζωής στις ΗΠΑ και συχνά το αποδίδουν στο «κεφάλαιο υγείας»-τάσεις προς την παχυσαρκία, το κάπνισμα και τους σχετικούς παράγοντες συμπεριφοράς στους πληθυσμούς της περιοχής. Αλλά με την ανάλυση των επιπτώσεων της μετακίνησης, η τρέχουσα μελέτη μπορεί να απομονώσει και να ποσοτικοποιήσει την επίδραση που έχει η ίδια η τοποθεσία στους κατοίκους. Μια σαφής πιθανότητα είναι η διαθέσιμη ιατρική περίθαλψη. Άλλοι πιθανοί παράγοντες μακροζωίας περιλαμβάνουν το κλίμα, τη ρύπανση, το έγκλημα, την ασφάλεια της κυκλοφορίας και πολλά άλλα.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική Οικονομική Επιθεώρηση. Για τη διεξαγωγή της αναλύθηκαν αρχεία Medicare από το 1999 έως το 2014, εστιάζοντας στους κατοίκους των ΗΠΑ μεταξύ 65 και 99 ετών. Η ερευνητική ομάδα περιέλαβε 6,3 εκατομμύρια δικαιούχους Medicare. Περίπου 2 εκατομμύρια από αυτούς μετακόμισαν από μια «ζώνη μετακίνησης» των ΗΠΑ στην άλλη, και οι υπόλοιποι ήταν ένα τυχαίο δείγμα που δεν είχαν μετακομίσει κατά τη διάρκεια της 15ετούς περιόδου της μελέτης. Οι ερευνητές είπαν: Η ιδέα ήταν να πάρουμε δύο ηλικιωμένους από μια δεδομένη προέλευση, ας πούμε, τη Βοστώνη. Ένας μετακινείται στη Μινεάπολη, χαμηλής θνησιμότητας, και ένας στο Χιούστον υψηλής θνησιμότητας. Στη συνέχεια, συγκρίνουμε πόσο χρόνο ζει ο καθένας μετά τη μετακόμισή του.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι πολλές αστικές περιοχές στην Ανατολική και τη Δυτική Ακτή -συμπεριλαμβανομένων της Νέας Υόρκης, του Σαν Φρανσίσκο και του Μαϊάμι- έχουν θετικές επιπτώσεις στη μακροζωία για τους ηλικιωμένους που μετακινούνται εκεί. Ορισμένες περιοχές συμπεριλαμβανομένου του Σικάγο, έχουν επίσης καλή βαθμολογία. Αντίθετα, ένα μεγάλο τμήμα του βαθύ Νότου έχει αρνητικές επιπτώσεις στη μακροζωία για τους ηλικιωμένους που μετακινούνται εκεί, συμπεριλαμβανομένου μεγάλου μέρους της Αλαμπάμα, του Αρκάνσας, της Λουιζιάνα και της βόρειας Φλόριντα. Μεγάλο μέρος του νοτιοδυτικού, συμπεριλαμβανομένων τμημάτων του Τέξας, της Οκλαχόμα, του Νέου Μεξικού και της Αριζόνα, έχει αρνητικές επιπτώσεις.

Οι επιστήμονες εκτιμούν επίσης ότι το κεφάλαιο υγείας αντιπροσωπεύει περίπου το 70% της διαφοράς στη μακροζωία μεταξύ των περιοχών των ΗΠΑ και ότι οι επιπτώσεις της τοποθεσίας αντιπροσωπεύουν περίπου το 15% της διακύμανσης. Στο υπόβαθρο αυτής της έρευνας υπάρχει μια πολιτική συζήτηση σχετικά με τον αντίκτυπο της χρήσης της υγειονομικής περίθαλψης. Η τρέχουσα μελέτη, με την ποσοτικοποίηση των μεταβλητών επιπτώσεων του τόπου, υποδηλώνει ότι μπορεί να υπάρξει ένας μεγαλύτερος αντίκτυπος στη χρήση της υγειονομικής περίθαλψης που δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ