Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου


Eορτολόγιο: Μην ξεχάσετε να τους ευχηθείτε – Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου

Σήμερα, Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου, τιμάται η μνήμη της Αγίας Ερμιόνης κόρης Αποστόλου Φιλίππου, Προφήτου Μωϋσέως Θεόπτου και του Αγίου Ωκεανού μάρτυρος.

Έτσι γιορτάζουν όλοι όσοι φέρουν τα ονόματα: Ερμιόνη, Ερμίνα, Μωυσής, Μωσής, Μωυσία, Μωσία, Ροζαλία, Ρόζυ, Ρόζα, Ωκεανός, Ωκεάνιος, Ωκεάνης, Ωκεανία, Ωκεανή, Ωκεανίς.

Αγία Ερμιόνη

Μία από τις τέσσερις κόρες του Απόστολου Φιλίππου, που είχε προφητικό χάρισμα. Η μνήμη της τιμάται στις 4 Σεπτεμβρίου και την ημέρα αυτή γιορτάζουν όσες φέρουν το όνομα Ερμιόνη.

Η Ερμιόνη διδάχτηκε το Ευαγγέλιο στην Έφεσο από τον μαθητή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, Πετρώνιο. Θρυλείται ότι κάποτε πέρασε από εκεί ο Τραϊανός για να πάει να πολεμήσει τους Πέρσες και άκουσε πολλά για το προφητικό χάρισμα της Ερμιόνης. Την κάλεσε, λοιπόν, για να προφητεύσει γι’ αυτόν. Η Ερμιόνη του είπε ότι θα νικήσει τους Πέρσες, αλλά τον αυτοκρατορικό θρόνο της Ρώμης θα καταλάβει ο γαμπρός του Αδριανός.

Η προφητεία επαληθεύτηκε και ο Τραϊανός διέταξε να τη βασανίσουν σκληρά. Κατόπιν την παρέδωσε στους δήμιους για να τη θανατώσουν, αλλά αυτοί πίστεψαν στον Χριστό και την άφησαν ελεύθερη. Έτσι, η Ερμιόνη πέθανε ειρηνικά το 117 και τάφηκε στην Έφεσο.

Με πληροφορίες από sansimera

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ