«Μαϊμού» εμβολιασμοί στην Καρδίτσα: «Θα φτάσουμε μέχρι τέλους», δηλώσει ο διοικητής της ΥΠΕ

Καρδίτσα: Για το θέμα με τους «μαϊμού» εμβολιασμούς μίλησε ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης, τονίζοντας πως η υπόθεση θα φτάσει μέχρι τέλους!

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση έκδοσης «μαϊμού» πιστοποιητικών εμβολιασμού στο εμβολιαστικό κέντρο Παλαμά στην Καρδίτσα, όπου μετά την Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) που διατάχθηκε, ερευνάται ποιοι άλλοι εμπλέκονται στη διαδικασία, καθώς και τα κίνητρα της παράνομης πράξης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης δήλωσε ότι «έχει διαταχθεί ΕΔΕ για να αποκαλυφθούν όλες εκείνες οι παράμετροι που υπάρχουν για να έχουμε μια σαφή εικόνα και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μετά στις νόμιμες διαδικασίες.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, υπήρχε μια διοικητική υπάλληλος, η οποία έμπαινε μέσα στο σύστημα με κωδικούς που είχε πάρει από κάποιους άλλους -και εδώ είναι το θέμα, ποιοι είναι οι εμπλεκόμενοι σε αυτή την ιστορία- και εξέδιδε μαϊμού πιστοποιητικά εμβολιασμών».

Ερωτηθείς πώς αποκαλύφθηκε, σημείωσε ότι το σύστημα λειτουργεί με απόλυτη επιτυχία και ασφάλεια και γίνονται τακτικοί έλεγχοι σε όλα τα κέντρα υγείας και τις εμβολιαστικές γραμμές ώστε να διαπιστωθούν τυχόν παρατυπίες. «Δεν έγινε τυχαία η αποκάλυψη. Το σύστημα λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να δούμε ακριβώς πόσα εμβόλια έχουν χαθεί και την αντιστοιχία μεταξύ των εικονικών εμβολιασμών και των δόσεων», υπογράμμισε.

Όπως ανέφερε, ένα ακόμα στοιχείο, το οποίο διερευνάται είναι οι άνθρωποι οι οποίοι έπαιρναν αυτά τα πιστοποιητικά. Γι’ αυτό και η μήνυση, η οποία κατατέθηκε, είναι κατά παντός υπευθύνου.

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Σερέτη, η υπάλληλος παραδέχτηκε ότι συμμετείχε στη διαδικασία, ενώ η γιατρός όταν ρωτήθηκε γιατί έλειπε η υπογραφή της, δεν απάντησε. «Οι ευθύνες θα αποδοθούν μέχρι τέλους» επισήμανε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ