Τεχνητή Νοημοσύνη: Έλεγχος συμπτωμάτων πριν τον γιατρό

Οι επιστήμονες λένε ότι έχουμε τεχνολογία που θα μπορούσε να μας βοηθήσει. Οι ελεγκτές συμπτωμάτων τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσαν να μειώσουν τον αριθμό των ατόμων που πηγαίνουν σε προσωπικές κλινικές κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί άνθρωποι φοβούνται. Ωστόσο, όταν οι άνθρωποι συρρέουν στα νοσοκομεία παίρνουν πολύτιμο χρόνο από πιο σοβαρούς ασθενείς. Σε πολλές περιπτώσεις, οι γιατροί μπορούν να παρέχουν μόνο συμβουλές, να ηρεμήσουν τους ανθρώπους και να τους στείλουν στο σπίτι. Θα μπορούσαμε να δώσουμε αυτό το καθήκον σε κάποιο σύστημα που βασίζεται σε AI, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Waterloo.

Ο έλεγχος συμπτωμάτων που βασίζεται σε AI υπάρχει ήδη, αλλά οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι πολλοί νέοι (9 στους 22 μαθητές που ρωτήθηκαν) δεν το γνωρίζουν καν. Επιπλέον, 1.365 στους 1.545 συμμετέχοντες δεν το χρησιμοποίησαν ποτέ τον περασμένο χρόνο. Παρόλο που οι νέοι συνήθως είναι καλύτεροι με τη νέα τεχνολογία, σε αυτήν την περίπτωση δεν φαίνεται να υιοθετούν τον έλεγχο συμπτωμάτων τόσο καλά. Και αυτό είναι λίγο απογοητευτικό, επειδή οι λύσεις που λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσαν να μειώσουν σημαντικά το βάρος στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και να εξοικονομήσουν πολύ χρόνο για τους ασθενείς.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν επίσης ότι περίπου τα τρία τέταρτα των συμμετεχόντων που είχαν πρόσβαση στους κυβερνητικούς ελεγκτές συμπτωμάτων που λειτουργούν με AI είναι ικανοποιημένοι με αυτούς. Οι ελεγκτές συμπτωμάτων τρίτων έφεραν σημαντικά λιγότερη ικανοποίηση, επειδή οι άνθρωποι συνήθως δεν τους εμπιστεύονται τόσο πολύ. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι περισσότερη εξατομίκευση θα μπορούσε να βοηθήσει στη βελτίωση των ελεγκτών συμπτωμάτων AI, καθώς και πιο καλά προετοιμασμένες πληροφορίες για τους δημιουργούς.

Οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτά τα συστήματα είναι αξιόπιστα και δεν αντιβαίνουν στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης. Αυτά τα συστήματα πρέπει να εξηγηθούν σε απλή γλώσσα που είναι κατανοητή. Οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν πώς λειτουργούν και γιατί είναι απαραίτητοι. Οι ελεγκτές συμπτωμάτων που λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης καθώς και τους ασθενείς.

Η Stephanie Aboueid, επικεφαλής ερευνητής της μελέτης, δήλωσε: «Οι ελεγκτές συμπτωμάτων έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν το βάρος στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και τον κίνδυνο μόλυνσης από άτομο σε άτομο, οπότε θέλαμε να μάθουμε πώς να βελτιώσουμε αυτές τις πλατφόρμες όσο περισσότερο οι άνθρωποι τα χρησιμοποιούν. ” Απαιτούνται πάντα συστήματα εξοικονόμησης χρόνου, αλλά ειδικά κατά τη διάρκεια παγκόσμιων πανδημιών. Οι ελεγκτές συμπτωμάτων που λειτουργούν με AI είναι εξαιρετικά εργαλεία, αν τα καταλαβαίνετε και τα χρησιμοποιείτε. Μπορεί να σας δώσουν πληροφορίες, οι οποίες θα ενημερώσουν περαιτέρω την απόφασή σας να μιλήσετε με έναν γιατρό ή να πάρετε φαρμακευτική αγωγή μόνοι σας.

Ακολουθεί βίντεο:


ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here