Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για αρνητές που ετοιμάζουν «απόβαση» στη ΔΕΘ: Στους δρόμους 4.000 αστυνομικοί


Πυρετώδεις είναι οι συσκέψεις για τα μέτρα ασφαλείας που θα λάβει η Ελληνική Αστυνομία για τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με τους αστυνομικούς που θα λάβουν μέρος στο σχεδιασμό να αναμένεται να ξεπεράσουν τους 4.000.

Η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. θα γίνει με βάση την εκτίμηση ότι οι συγκεντρώσεις θα είναι πολυπληθείς και κατ’ εκτίμηση μεγαλύτερες σε σχέση με πέρυσι.

Όπως επισημαίνουν στελέχη της Αστυνομίας, φέτος οι συνθήκες είναι διαφορετικές σε σχέση με τα προηγούμενο χρόνια, καθώς υπάρχουν ήδη πληροφορίες ότι «αρνητές» του εμβολίου θα διοργανώσουν συγκεντρώσεις. Δεδομένου, μάλιστα, ότι σε πολλά από τα καλέσματα των «αντι-εμβολιαστών» του τελευταίου μήνα συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, κανείς δε μπορεί να προβλέψει τη συμμετοχή που θα έχουν αυτές οι διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη.

Όπως σημειώνουν αστυνομικές πηγές, οι συγκεντρώσεις των «αρνητών» είναι ο αστάθμητος παράγοντας στο σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «αντι-εμβολιαστές» προγραμματίζουν μεγάλη συγκέντρωση μπροστά από το Λευκό Πύργο. Η συγκεκριμένη διαδήλωση, σε συνδυασμό με τις συγκεντρώσεις των συνδικάτων, κάνει την ΕΛ.ΑΣ. να σχεδιάζει τη δημιουργία «ζωνών ασφαλείας» γύρω από το χώρο όπου διεξάγεται κάθε χρόνο η ΔΕΘ στο κέντρο της πόλης αλλά και γύρω από τα ξενοδοχεία όπου θα καταλύσουν οι επίσημοι που θα δώσουν το «παρών» στα εγκαίνια.

Στόχος των Αρχών θα είναι οι συγκεντρωμένοι «αντι-εμβολιαστές» να μη μπορούν να προσεγγίσουν το χώρο της ΔΕΘ και για το λόγο αυτό θα υπάρχουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πολυάριθμες κλούβες των ΜΑΤ. Στο σχεδιασμό προβλέπεται και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. που θα «μετακομίσει» για λίγες ημέρες από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη για να δίνει «ζωντανή» εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων, ενώ θα χρησιμοποιηθούν και τα drones της ΕΛ.ΑΣ. για τον ίδιο σκοπό.

Υπολογίζεται ότι περίπου 4.000 αστυνομικοί θα λάβουν μέρος στα μέτρα για τη ΔΕΘ, ανάμεσά τους άντρες των ΜΑΤ, της ΥΜΕΤ, της ΟΠΚΕ, της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της ομάδας Δράση. Στο πληροφοριακό κομμάτι θα υπάρξει συμμετοχή της Αντιτρομοκρατικής και της Κρατικής Ασφάλειας. Στο μικροσκόπιο μπαίνουν οργανωμένες ακροδεξιές ομάδες, οι οποίες έδωσαν –κατά τους τελευταίους μήνες- το «παρών» σε συγκεντρώσεις κατά των εμβολίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η Αστυνομία θα λάβει μέτρα προκειμένου οι ακροδεξιές ομάδες να μην «συναντηθούν» με αντιεξουσιαστές και άλλες αντιφασιστικές συλλογικότητες που έχουν «δυναμική» στη Θεσσαλονίκη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ