Λιβύη: Ο γιος του Καντάφι αφέθηκε ελεύθερος κι έφυγε για την Τουρκία


Οι λιβυκές αρχές απελευθέρωσαν τον γιο του πρώην δικτάτορα, Μουαμάρ Καντάφι.

Οι λιβυκές αρχές άφησαν ελεύθερο τον Σααντί Καντάφι, γιο του πρώην δικτάτορα της χώας, Μουαμάρ Καντάφι, ο οποίος ανετράπη και σκοτώθηκε κατά την εξέγερση του 2011, ανέφεραν λιβυκή επίσημη πηγή και πηγή της κυβέρνησης εθνικής ενότητας την Κυριακή.

Ο Σααντί Καντάφι έφυγε για τον Νίγηρα κατά την εξέγερση, η οποία είχε υποστηριχθεί από το ΝΑΤΟ, μα εκδόθηκε στη Λιβύη το 2014 και έκτοτε ήταν φυλακισμένος στην Τρίπολη. Ο ίδιος αναχώρησε άμεσα με αεροπλάνο για την Κωνσταντινούπολη, ανέφερε η επίσημη πηγή.

Στη Λιβύη κυριαρχούν το χάος, ο διχασμός και η βία από την εξέγερση και μετά. Η κυβέρνηση εθνικής ενότητας που σχηματίστηκε τον Μάρτιο, στο πλαίσιο προσπαθειών για ειρήνη, προορίζεται επίσης να κάνει εκλογές τον Δεκέμβριο.

Η απελευθέρωση του γιου του Καντάφι είναι αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων στις οποίες συμμετείχαν φύλαρχοι και ο πρωθυπουργός Αμπντουλχαμίντ Ντμπεϊμπέ, σύμφωνα με την επίσημη πηγή. Άλλη μια πηγή είπε ότι στις διαπραγματεύσεις συμμετείχε και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Φάθι Μπασάγκα.

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ