Κορονοϊός – Θεοδωρίδου: Απαραίτητο να εμβολιαστούν οι έγκυες – Κινδυνεύουν από τη μετάλλαξη Δέλτα


Προβληματισμό και ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας εξέφρασε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κ. Μαρία Θεοδωρίδου.

Αναφερόμενη στην πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, η κυρία Θεοδωρίδου τόνισε πως είναι σημαντικό να εμβολιαστούν τα παιδιά για πολλούς λόγους. «Ο εμβολιασμός των παιδιών συστήνεται για τη σωματική τους υγεία, αλλά και την ψυχική», υποστήριξε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, προσθέτοντας πως είναι κρίσιμη η θωράκιση των παιδιών για την επιστροφή στα σχολεία και τις εξωσχολικές δραστηριότητες.

Η καθηγήτρια επεσήμανε πως ένας επίσης σημαντικός λόγος είναι η μείωση της διασποράς, αλλά και η μείωση της πιθανότητας δημιουργίας νέων μεταλλάξεων, καθώς – όπως είπε – «ο ιός δεν θα βρίσκει πρόσφορο έδαφος».

Η κυρία Θεοδωρίδου δεν παρέλειψε να αναφερθεί για μια ακόμη φορά στον εμβολιασμό των εγκύων, δίνοντας απαντήσεις στις απορρίες που εκφράζονται για την ασφάλεια μητέρας και εμβρύου. «Η επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα υπαγορεύει τον εμβολιασμό των εγκύων», είπε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, καλλώντας τις γυναίκες να σπεύσουν να εμβολιαστούν κατόπιν φυσικά συνεννόησης και με τον γυναικολόγο τους. «Από την αρχή της πανδημίας, 29 έγκυες έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 25 μέσα στο 2021. Δύο έχουν καταλήξει», σημείωσε η κυρία Θεοδωρίδου.

Όσον αφορά την τρίτη δόση του εμβολίου, η καθηγήτρια τόνισε πως στόχος είναι να δοθεί σε άτομα, των οποίων τα επίπεδα αντισωμάτων έχουν μειωθεί και ενδεχομένως χρειάζονται μία βελτίωση. Αυτοί που θα χρειαστεί να λάβουν ενισχυτική δόση είναι οι ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ