Γερμανία: Διευρύνεται το προβάδισμα του SPD έναντι του CDU – Νέα πτώση για τους Πράσινους


Γερμανία: Προελαύνουν δημοσκοπικά οι Σοσιαλδημοκρατές, με την πτωτική πορεία των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών να ανακόπτεται.

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPS) διευρύνουν περαιτέρω το προβάδισμά τους έναντι των Xριστιανοδημοκρατών /Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), των οποίων φαίνεται να σταματά η πτωτική πορεία.

Ειδικότερα, σε έρευνα που διεξήχθη από το Ινστιτούτο ερευνών INSA για λογαριασμό της εφημερίδας «Bild», το SPD καταγράφει ποσοστό που ανέρχεται πλέον στο 26% (+1 σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εφημερίδας την περασμένη εβδομάδα).

Οι Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) ακολουθούν, καταγράφοντας μικρή άνοδο (0,5%) και το ποσοστό τους ανέρχεται σε 20,5%, σταμάτησε δηλαδή η πτωτική τάση τους των τελευταίων εβδομάδων.

Νέες απώλειες για τους Πράσινους

Το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) και οι Πράσινοι (Die Gruenen) χάνουν μία μονάδα και τα ποσοστά τους διαμορφώνονται τώρα σε 12,5% και 15,5% αντίστοιχα.

Η Aριστερά (Die Linke) χάνει μισή μονάδα και θα ελάμβανε 6,5 % αν οι εκλογές γίνονταν την επόμενη Κυριακή. Τέλος η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) παραμένει σταθερή στο 11%. Τέλος, άλλα κόμματα θα ψήφιζε το 8% (+1%).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ