Σεξ Εμμηνόπαυση: Οι αλλαγές που φέρνει στη σεξουαλική ζωή η εμμηνόπαυση

Παράγοντες που επηρεάζουν την σεξουαλική επιθυμία: Τα οιστρογόνα σας πέφτουν κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης και τα χρόνια που προηγήθηκαν. Αυτή η αλλαγή έχει τεράστιο αντίκτυπο στη σεξουαλική λειτουργία. Μπορεί να μειώσει την επιθυμία και να δυσκολέψει τη διέγερση. Μπορεί επίσης να είναι αιτία της κολπικής ξηρότητας, που με τη σειρά της ενδέχεται να κάνει την σεξουαλική επαφή επώδυνη. Πάνω από το ένα τρίτο των γυναικών στην εμμηνόπαυση, ή μετά, αναφέρουν ότι έχουν σεξουαλικές δυσκολίες, από την έλλειψη ενδιαφέροντος για σεξ έως πρόβληματα οργασμού.

Επιπλέον, με την ηλικία είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσετε προβλήματα υγείας. Χρόνιες ασθένειες και τραυματισμοί μπορούν να εξαντλήσουν την ενέργειά σας, να προκαλέσουν σωματικό πόνο και να μειώσουν την αυτοπεποίηθησή σας αναφορικά με την εικόνα του σώματός σας – όλα αυτά επηρεάζουν τη σεξουαλική σας επιθυμία.

Οι λιγότερες σεξουαλικές επαφές δεν είναι λόγος ανησυχίας

Συνήθως, η σεξουαλική επαφή στα ώριμα χρόνια της ενήλικης ζωής δεν είναι τόσο ευχάριστη για τα ζευγάρια όσο παλιά. Αυτό οφείλεται στις σωματικές αλλαγές, όπως η κολπική ξηρότητα και η στυτική δυσλειτουργία, που αποτελούν συχνές σεξουαλικές προκλήσεις μεταξύ των μεγαλύτερων ενηλίκων. Οι μισές γυναίκες στα 50 τους συνεχίζουν να έχουν επαφή, αλλά στα 70 τους μόνο το 27 τοις εκατό των γυναικών κάνουν σεξ, σύμφωνα με στατιστικές μελέτες.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να είστε σε επαφή με τον/την σύντροφό σας, ακόμη κι αν η διείσδυση δεν είναι ο στόχος. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής με τη βοήθεια λιπαντικών, κολπικών ενυδατικών ή συνταγογραφούμενων φαρμάκων, μπορείτε να μειώσετε τις άβολες ή και επώδυνες προκλήσεις που φέρνει η ηλικία στην ερωτική σας ζωή.

Σύμφωνα, με ειδικούς, περίπου το ένα τρίτο των μακροχρόνιων σχέσεων δεν κάνουν σεξ ή κάνουν έρωτα μόνο περιστασιακά. Αλλά δεν το θεωρούν απαραίτητα πρόβλημα. Με το πέρας του χρόνου και την εξέλιξη της σχέσης, οι σύντροφοι ενδέχεται να συμμετέχουν σε άλλες δραστηριότητες ή συμπεριφορές οικειότητας, όπως η αγκαλιά, ο κοινός ποιοτικός χρόνος κα. Αυτές είναι εξίσου σημαντικές πηγές ευχαρίστης σε μία σχέση.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here