Καρδίτσα: Ζήτησε συγγνώμη και αρνήθηκε χρηματισμό η υπάλληλος για τα πλαστά πιστοποιητικά


Την πρώτη της κατάθεση για το σκάνδαλο με τα πλαστά πιστοποιητικά έδωσε η διοικητική υπάλληλος του κέντρου υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας

Ενώπιον του υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ, Ηλία Τσιαούση, που έχει αναλάβει τη διεξαγωγή της ΕΔΕ για τα πλαστά πιστοποιητικά που εκδόθηκαν από το Κέντρο Υγείας του Παλαμά στην Καρδίτσα βρέθηκε η διοικητική υπάλληλος του ΚΥ που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Αλήθεια», λίγο πριν μπει στο γραφείο του κ. Τσιαούση, η υπάλληλος βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τους συναδέλφους της στο Κ.Υ. που βρίσκονταν επίσης εκεί για να καταθέσουν. Κατά τις ίδιες πληροφορίες η υπάλληλος, την οποία συνόδευσε ο αστυνομικός σύζυγός της, τους πλησίασε και αφού τους ζήτησε συγνώμη, τους είπε: «Θα μπω μέσα και θα τα παραδεχτώ όλα. Μόνο εγώ έχω την ευθύνη, εσείς δεν φταίτε σε τίποτα. Συγγνώμη από όλους σας».

Τι είπε η διοικητική υπάλληλος για τα πλαστά πιστοποιητικά

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εμπλεκόμενη υπάλληλος εμφανίστηκε μετανιωμένη ενώπιον του υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ και παραδέχθηκε τις πράξεις της. Φέρεται, μάλιστα, να δήλωσε πως μόνο αυτή έχει την ευθύνη και κανένας άλλος. Όσον αφορά τα κίνητρά της φέρεται να υποστήριξε πως σκοπό είχε να εμφανίσει εμβολιασμένους συγγενικά και φιλικά της πρόσωπα που δεν ήθελαν να κάνουν πραγματικά το εμβόλιο αρνούμενη κατηγορηματικά ότι πήρε χρήματα για τις πράξεις της.

Εκτός από τη διοικητική υπάλληλο στο γραφείο του υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ βρέθηκαν και άλλοι 10 υπάλληλοι του Κέντρου Υγείας Παλαμά που είχαν εμπλοκή στην εμβολιαστική διαδικασία και οι οποίοι κατέθεταν μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Δικαστική έρευνα για τα πλαστά πιστοποιητικά στην Καρδίτσα

Την ίδια ώρα άνοιξε η δικαστική έρευνα για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στον Παλαμά Καρδίτσας καθώς με διαταγή του προϊσταμένου της εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σταμάτη Δασκαλόπουλου, άνοιξε ποινική προκαταρκτική έρευνα, αντικείμενο της οποίας θα είναι η διερεύνηση ποινικών ευθυνών για το θέμα. Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Καρδίτσας θα ερευνήσει τη διάπραξη αδικημάτων τόσο από την πλευρά εκείνων που εξέδωσαν τα πιστοποιητικά αλλά και εκείνους στο όνομα των οποίων εκδόθηκαν.

Το πρωί της Δευτέρας ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης, κατέθεσε στον εισαγγελέα όσα στοιχεία είχε στην κατοχή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπάλληλος που φέρεται ως η δράστης της υπόθεσης βρίσκεται από τον περασμένο Μάιο στο συγκεκριμένο κέντρο και εξετάζεται εάν είχε συνεργούς.

Όπως είπε ο κ. Σερέτης μετά την κατάθεση του φακέλου στον εισαγγελέα «από τα 44 ύποπτα άτομα, έχουμε καταλήξει μέχρι στιγμής -από αρχές Ιουλίου μέχρι τέλος Αυγούστου του 2021- στα 33. Στα 44 εμπεριέχονταν και οι πρώτες ή δεύτερες δόσεις που ενδεχομένως να είχαν κάνει. Μετά από την κατάθεση του φακέλου, έρχεται η μηνυτήριος αναφορά, την οποία θα καταθέσει η 5η Υγειονομική Περιφέρεια κατά παντός υπευθύνου και κατά των πολιτών, οι οποίοι ενοχοποιούνται σε όλη αυτή τη διαδικασία».

Με πληροφορίες από alithianews.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ