Επέτειος ΗΠΑ Πανδημία: Το Τραύμα και η φαρμακευτική απήχηση της 11ης Σεπτεμβρίου στην COVID-19

Επέτειος ΗΠΑ Πανδημία: Το εύρος και το μέγεθος των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου και το Πεντάγωνο ήταν άνευ προηγουμένου στην ιστορία των ΗΠΑ. Ήταν αναμφισβήτητα το πιο σοβαρό τραύμα που έπληξε τους Αμερικανούς στο έδαφος των ΗΠΑ. Η εικοστή επέτειος της 11ης Σεπτεμβρίου θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια μιας άλλης κρίσης, όχι μόνο στην αμερικανική ιστορία αλλά και στην παγκόσμια ιστορία-της πανδημίας COVID-19.

Πυροσβέστες στο σημείο μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.

“Όσο διαφορετικά και αν είναι αυτά τα δύο γεγονότα, υπάρχουν προφανή σημεία σύγκρισης”, δήλωσε ο Jonathan DePierro, PhD, επίκουρος καθηγητής ψυχιατρικής, της Ιατρικής Σχολής Icahn στο Mount Sinai της Νέας Υόρκης, στο Medscape Medical News. “Και οι δύο ήταν πρωτοφανείς απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις, που απειλούσαν τη ζωή των ατόμων και τραυμάτισαν βαθιά όχι μόνο την κοινωνία στο σύνολό της αλλά και τους πρώτους ανταποκριτές”.

Δρ Τζόναθαν ΝτεΠιέρο

Ο ΝτεΠιέρο, ο οποίος είναι επίσης ο κλινικός διευθυντής του Κέντρου Άγχους, Ανθεκτικότητας και Προσωπικής Ανάπτυξης στο Mount Sinai, πιστεύει ότι υπάρχουν πολλά διδάγματα από την ανταπόκριση της ψυχικής υγείας στην 11η Σεπτεμβρίου που μπορούν να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε ανάγκες ψυχικής υγείας των σημερινών πρώτων ανταποκριτών στην κρίση COVID-19, ιδιαίτερα των επαγγελματιών υγείας. «Κάθε ένα από τα νοσοκομεία μας έγινε«σημείο μηδέν’» νωρίς κατά τη διάρκεια της πανδημίας και βλέπουμε τους αριθμούς να αυξάνονται ξανά και τα νοσοκομεία πάλι να κατακλύζονται, οπότε τα ιδρύματά μας πρέπει να σχεδιάσουν παρεμβάσεις για να καλύψουν τις ανάγκες των επαγγελματιών μας υγείας», είπε.

Τοποθέτηση τραύματος σε ένα νέο πλαίσιο

Σύμφωνα με την Priscilla Dass-Brailsford, EdD, MPH, καθηγήτρια ψυχολογίας, Τμήμα Ψυχιατρικής, Πανεπιστήμιο Georgetown, Washington, DC, η 11η  Σεπτεμβρίου 2001, «έθεσε το τραύμα σε ένα νέο πλαίσιο».

“Τα πρωτόκολλα κρίσης πριν από την 11η Σεπτεμβρίου και ο τρόπος διαχείρισης του άγχους μετά τα βίαια γεγονότα ήταν ασυνήθιστα”, δήλωσε ο Dass-Brailsford, κλινικός ψυχολόγος με εξειδίκευση στο τραύμα και πρόεδρος κλινικού προγράμματος ψυχολογίας για τη Σχολή Επαγγελματικής ψυχολογίας του Σικάγο, είπε στο Medscape.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here