«Πρωταθλητής» Ευρώπης ο ελληνικός τουρισμός στο δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου


«Πρωταθλητής» Ευρώπης αναδείχθηκε ο ελληνικός τουρισμός κατά το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου που κορυφώθηκε η διεθνής ταξιδιωτική κίνηση, επιτυγχάνοντας να αποσπάσει το 86% των αφίξεων του 2019. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας της πλατφόρμας αεροπορικών κρατήσεων ForwardKeys, οι διεθνείς πτήσεις προς τους ευρωπαϊκούς προορισμούς τον Ιούλιο και τον Αύγουστο διαμορφώθηκαν σε επίπεδα χαμηλότερα από το 40% της προ πανδημίας περιόδου.

Σημειώνεται ότι το 2020 οι αφίξεις που είχαν καταγραφεί ανήλθαν μόλις στο 26,6% του 2019. Τις φετινές επιδόσεις της Ελλάδας σε επίπεδο αφίξεων ακολούθησαν η Κύπρος που πέτυχε να αποσπάσει το 64,5% των αφίξεων του 2019, η Τουρκία με 62% και η Ισλανδία με 61,8%.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα και η Ισλανδία ήταν από τις πρώτες χώρες που είχαν ανακοινώσει ότι θα υποδέχονταν επισκέπτες πλήρως εμβολιασμένους ή με αρνητικό αποτέλεσμα τεστ ή εκείνους που θα αποδείκνυαν ότι είχαν αναρρώσει από τον κορωνοϊό.

Οι χώρες που είχαν τις χειρότερες επιδόσεις, σύμφωνα με την έρευνα, ήταν εκείνες που εξαρτώνται από μακρινές αγορές, όπως η Γαλλία και η Ιταλία, καθώς και όσες είχαν αυστηρούς υγειονομικούς κανόνες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο βρέθηκε στην τελευταία θέση της κατάταξης χωρών, πετυχαίνοντας μόλις το 14,3% των επιπέδων του 2019.

Σε επίπεδο πόλεων, τα ταξίδια στο Λονδίνο χαρακτηρίστηκαν πολύ απογοητευτικά και η πόλη συγκέντρωσε τη χειρότερη επίδοση ποσοστού αφίξεων έναντι του 2019 (μόλις το 14,2%). Πρώτη στην κατάταξη ήταν η Πάλμα με 71,5% και ακολούθησε η Αθήνα με 70,2%. Οι επόμενες μεγάλες πόλεις που είχαν τις καλύτερες επιδόσεις ήταν η Κωνσταντινούπολη (56,5%), η Λισαβόνα (43,5%), η Μαδρίτη (42,4%), το Παρίσι (31,2%), η Βαρκελώνη (31,1%), το Αμστερνταμ (30,7%) και η Ρώμη (24,2%).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ