Eurobank: Βγαίνει στις αγορές για 500 εκατ. ευρώ


Στις αγορές βγαίνει εκ νέου η Eurobank, στο πλαίσιο του προγράμματος ενίσχυσης των κεφαλαίων της με εναλλακτικά ομόλογα, με στόχο την άντληση 500 εκατ. ευρώ μέσω senior preferred (υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας) τίτλων. 

Πρόκειται για τη δεύτερη έκδοση αυτής της κατηγορίας στην οποία προχωρά ο συστημικός όμιλος εφέτος. Το βιβλίο προσφορών θα ανοίξει σήμερα – εκτός απροόπτου – και οι πρώτες εκτιμήσεις τραπεζικών πηγών τοποθετούν την απόδοση κάτω από τα επίπεδα του 2%.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη μορφή ομολόγων είναι η πιο ασφαλής, καθώς σε περίπτωση bail-in είναι τα τελευταία που μετατρέπονται σε μετοχές. Για τον λόγο αυτό έχουν και το χαμηλότερο κουπόνι μεταξύ όλων των σχετικών εργαλείων. Οι νέοι τίτλοι θα έχουν διάρκεια 6,5 ετών με δικαίωμα ανάκλησης από την τράπεζα πριν από τα 5,5 χρόνια. Μέσω αυτών η Eurobank θα ενισχύσει περαιτέρω τον συνολικό δείκτη κεφαλαιακής της επάρκειας με στόχευση μέσα στην επόμενη 5ετία να φτάσει στο 26% από 15,6% στο τέλος του α’ εξαμήνου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι η τράπεζα είχε προχωρήσει επιτυχώς τον περασμένο Απρίλιο στην έκδοση senior preferred ομολόγου, αντλώντας με χαρακτηριστικά άνεση 500 εκατ. ευρώ. Και αυτό διότι η ζήτηση είχε ξεπεράσει τα 1,25 δισ. ευρώ. Ως αποτέλεσμα η απόδοση των νέων τίτλων διαμορφώθηκε τότε στο 2,125%.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ