Αυξήσεις στο ρεύμα: «Κλειδώνουν» οι αποφάσεις του πρωθυπουργού για να αποφευχθεί το… ηλεκτροσόκ

Συνεχείς συσκέψεις πραγματοποιούνται στο Μαξίμου για τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος και πώς θα περιοριστούν οι συνέπειες για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Όπως φαίνεται το κυβερνητικό επιτελείο έχει καταλήξει σε ένα διττό σχεδιασμό για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Η πρώτη παρέμβαση θα αφορά τη διεύρυνση του κοινωνικού τιμολογίου στο οποίο θα ενταχθούν περισσότεροι δικαιούχοι, πάντα, βεβαίως, με εισοδηματικά κριτήρια, ενώ πρόβλεψη θα υπάρξει και για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ενόψει των φουσκωμένων λογαριασμών ρεύματος.

Το επόμενο που εξετάζεται είναι να δοθεί στα πολύ φτωχά νοικοκυριά μια οικονομική βοήθεια η οποία θα πηγαίνει απευθείας στον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. Οι σχετικές αποφάσεις αναμένεται να κλειδώσουν τις επόμενες ημέρες και οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ η τιμή χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε θεαματικά, στα 113,4 ευρώ ανά μεγαβατώρα τον Ιούλιο έναντι 62-64 ευρώ που ήταν στην αρχή του χρόνου ενώ πέρυσι, λόγω της πανδημίας είχε πέσει κάτω και από τα 40 ευρώ. Τα δικαιώματα εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα, που επιβαρύνει το κόστος παραγωγής κυρίως των λιγνιτικών αλλά και των μονάδων φυσικού αερίου, έφθασαν στο δεύτερο τρίμηνο του έτους στα 52 ευρώ ανά τόνο έναντι 22-27 πέρυσι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here