Κορονοϊός: Συναγερμός στην κυβέρνηση για τους εμβολιασμούς των παιδιών – Σύσκεψη στο Μαξίμου


Η κυβέρνηση αναζητά τρόπους για την αύξηση του αριθμού των παιδιών που θα προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους αποκλείοντας, πάντως, κάθε ενδεχόμενο υποχρεωτικότητας για τις ηλικίες 12-17

Σε συναγερμό βρίσκεται η κυβέρνηση για την πορεία των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα και ειδικά για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12-17 ετών καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι ο ρυθμός στη συγκεκριμένη κατηγορία είναι πολύ χαμηλός και έχουν εμβολιαστεί μόλις 1 στα 4 παιδιά.

Για το λόγο αυτό πραγματοποιείται σήμερα σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς ο προβληματισμός είναι έκδηλος μιας και τα σχολεία ανοίγουν την επόμενη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου με αναθεωρημένα πρωτόκολλα σε σχέση με την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Η κυβέρνηση αναζητά τρόπους για να πειστούν οι γονείς να εμβολίασουν τα παιδιά τους τους και για το λόγο αυτό στη σημερινή σύσκεψη θα συμμετέχουν εκτός όλων των αρμοδίων και παιδίατροι ώστε να υπάρξει μια κοινή γραμμή για τους εμβολιασμούς των παιδιών.

Από την κυβέρνηση, πάντως, ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τεθεί θέμα υποχρεωτικότητας στις ηλικίες 12-17 ούτε και να αλλάξουν προς τα κάτω τα ηλικιακά όρια του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε παιδιά

Χαρακτηριστική του προβληματος είναι η αναφορά της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρίας Θεοδωρίδου, σε «ραγδαία αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού» σε παιδιά και εφήβους ηλικίας 12-17 ετών.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Θεοδωρίδου κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, στοιχεία ανάλογα από τις ΗΠΑ που δημοσιεύθηκαν στο δελτίο MMWR πριν λίγες ημέρες, δείχνουν ότι οι νοσηλείες παιδιών και εφήβων δεκαπλασιάστηκαν μέσα στο διάστημα από 1/3/20 έως 14/8/21 λόγω της επικράτησης της μετάλλαξης Δέλτα «ενώ επιπλέον φάνηκε ότι οι ανεμβολίαστοι έφηβοι είχαν δεκαπλάσια πιθανότητα να νοσηλευτούν συγκριτικά με τους εμβολιασμένους».

Τα λεγόμενα της κυρίας Θεοδωρίδου επιβεβαιώνουν τα στοιχεία από τις καθημερινές εκθέσεις του ΕΟΔΥ σύμφωνα με τα οποία τις πρώτες έξι ημέρες του Σεπτεμβρίου καταγράφονται 2.158 κρούσματα στην ηλικιακή ομάδα 0-17 ετών ένας αριθμός που αποτελεί το 12,2% του συνόλου των κρουσμάτων.

Τα στοιχεία για τον εμβολιασμό των παιδιών και των εφήβων

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους παρουσίασε τα στοιχεία των εμβολιασμών στις νεαρότερες ηλικιακές ομάδες αφού αρχικά αποκάλυψε ότι τις τελευταίες 10 ημέρες έχουν κλείσει ραντεβού πρώτης δόσης εμβολιασμού συνολικά 150.000 άτομα.

Ειδικότερα για τα παιδιά και τους εφήβους:

  • Για την ηλικιακή ομάδα 18-24 το 45,4% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 47%.
  • Για την ηλικιακή ομάδα 15-17, το 20% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού θα ανέλθει στο 23,1%. Και έχουν μέχρι στιγμή εμβολιαστεί 74.000 παιδιά, έφηβοι.
  • Για την ηλικιακή ομάδα 12-14, το 9,6% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού αυτό θα ανέλθει στο 11,5%. Έχουν ήδη εμβολιαστεί 36.500 παιδιά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ