Αυστραλία: Σάλος για το ταξίδι του πρωθυπουργού εν μέσω αυστηρού λοκντάουν


Έντονες επικρίσεις δέχεται ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον επειδή ταξίδεψε κατ’εξαίρεση για τη Γιορτή του Πατέρα, εν μέσω λοκντάουν.

Ο Σκοτ Μόρισον έχει επικριθεί επειδή πέταξε για να επισκεφτεί τα παιδιά του την Ημέρα του Πατέρα, ενώ οι οικογένειες παραμένουν χωρισμένες λόγω της απαγόρευσης μετακινήσεων στη χώρα.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός είπε ότι πήρε ειδική άδεια για να ταξιδέψει από την Καμπέρα στο Σίδνεϊ με ιδιωτικό τζετ το Σαββατοκύριακο. Οι υγειονομικές αρχές δήλωσαν ότι ενέκριναν το ταξίδι του, λόγω του μοναδικού ρόλου του ως «εργαζόμενου πρώτης γραμμής». Οι επικριτές του ωστόσο καταγγέλλουν «δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Περισσότεροι από τους μισούς Αυστραλούς βρίσκονται σε lockdown λόγω της έξαρσης στη μετάλλαξη «Δέλτα» στο Σίδνεϊ, την Καμπέρα και τη Μελβούρνη. Πολλά εσωτερικά σύνορα είναι επίσης κλειστά.

Η αντιπολίτευση των Εργατικών κατηγόρησε τον κ. Μόρισον ότι η «κρίση του ήταν απαράδεκτη» «Δεν είναι ότι δεν αξίζει να βλέπει τα παιδιά του, αλλά το ίδιο αξίζει και κάθε Αυστραλός. Και νομίζω ότι όταν οι άνθρωποι το κάνουν δύσκολα, πρέπει και εσύ ο ίδιος να το κάνεις δύσκολα» ειπε ο βουλευτής των Εργατικών, Μπιλ Σόρτεν. «Δεν γίνεται να ισχύουν άλλοι κανόνες για τον κύριο Μόρισον και άλλοι για τους υπόλοιπους» πρόσθεσε.

Στην ανάρτηση που έκανε ο Μόρισον δεν ανέφερε ότι βρίσκεται στο Σίδνεϊ με την οικογένειά του, με τους επικριτές του να λένε ότι προσπάθησε να κρύψει το ταξίδι του. Ο ίδιος ο Αυστραλός πρωθυπουργός έκανε λόγο για μία «κυνική επίθεση» από τους πολιτικούς του αντιπάλους. Πρόσθεσε ότι μετά την επιστροφή του, ζει κάτω απο αυστηρές συνθήκες, όπως επέβαλαν οι υγειονομικές αρχές.

Η διαμάχη έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένας παρουσιαστής του ραδιοφώνου της Καμπέρα έγραψε στο Twitter ότι πολλοί ακροατές αποδέχθηκαν αποδεχτεί το ταξίδι Μόρισον, αλλά «δυσαρεστήθηκαν από την έλλειψη ειλικρίνειας».

Άλλοι άνθρωποι στο διαδίκτυο έκαναν συγκρίσεις με τις οικογένειες που γιόρτασαν χωριστά την Ημέρα του Πατέρα. Ο Μόρισον, ο οποίος αντιμετωπίζει γενικές εκλογές πριν από τον Μάιο – είδε την υποστήριξή του να μειώνεται πρόσφατα λόγω καθυστερήσεων στη διάθεση εμβολίων, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις.

Νωρίτερα φέτος, επικρίθηκε επίσης ότι επέκτεινε το ταξίδι του για τη Σύνοδο της G7 στο Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε να μπορεί να εξερευνήσει τις ρίζες των προγόνων του στην Κορνουάλη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ