Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Μετά τους θυελλώδεις ανέμους έρχεται διήμερο κακοκαιρίας


Καιρός: Η «κόκκινη» ζώνη, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, περιλαμβάνει τα ανατολικά – νοτιοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, τις Σποράδες, την Εύβοια και τη βορειοανατολική Στερεά.

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού το επόμενο διήμερο, με την ΕΜΥ αλλά και τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν τους πολίτες που μένουν στις περιοχές που θα πληγούν από την κακοκαιρία.

Ήδη από σήμερα η αλλαγή του καιρού είναι αισθητή, με κύριο χαρακτηριστικό τους πολύ ισχυρούς ανέμους ακόμα και στην Αττική. Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του Forecast Weather Greece οι κάτοικοι της Αττικής θα πρέπει να δείξουν μεγάλη προσοχή μέχρι σήμερα, Τρίτη, το μεσημέρι καθώς οι ριπές ανέμου φτάνουν σε ένταση τα 8 με 9 μποφορ.

anemoi-kairos-7-9.jpg
Ισχυροί άνεμοι, καταγράφηκαν τις πρωινές ώρες της Τρίτης.Forecast Weather

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Τετάρτη, στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και βαθμιαία στην Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.

Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες στη
δυτική και τη βόρεια Ελλάδα θα είναι κατά τόπους αυξημένες και πιθανώς στο νότιο Ιόνιο να σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Στα ανατολικά βόρειοι βορειανατολικοί 5 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα δυτικά, τη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 με 29 βαθμούς ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Προειδοποίηση από Μαρουσάκη – «Προσοχή, έρχονται έντονες βροχοπτώσεις» το επόμενο διήμερο

Ανάρτηση με την οποία προειδοποιεί για αλλαγή του καιρού το διήμερο Τετάρτη-Πέμπτη με κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες και μεγάλες σε διάρκεια βροχοπτώσεις έκανε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο οποίος αναφέρεται ειδικά στην περιοχή της βόρειας Εύβοιας λόγω των πυρκαγιών του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη οι ισχυρές βροχές αναμένεται να επηρεάσουν αρκετές περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας που βρέχονται από τα δυτικά τμήματα του Αιγαίου. Η «κόκκινη» ζώνη, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον κ. Μαρουσάκη, περιλαμβάνει τα ανατολικά – νοτιοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, τις Σποράδες, την Εύβοια και τη βορειοανατολική Στερεά.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ

Ισχυρές βροχές αναμένονται το επόμενο διήμερο σε αρκετές περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας που βρέχονται από τα δυτικά τμήματα του Αιγαίου μιας και το βαρομετρικό χαμηλό που έχει ενισχύσει την βαροβαθμίδα (διαφορά βαρομετρικής πίεσης) μέσα στο Αιγαίο και που προκαλεί σήμερα τους πολύ θυελλώδεις βοριάδες, καθώς θα μετατοπιστεί πιο ανατολικά θα δημιουργήσει μία ζώνη σύγκλισης γύρω από τις Σποράδες, το Πήλιο και τα βόρεια τμήματα της Εύβοιας.

Η ζώνη αυτή σύγκλισης και καθώς θα αλληλεπιδράσει με την τοπογραφία αυτών των περιοχών θα προκαλέσει μια ζώνη έντονων και με διάρκεια βροχοπτώσεων στα ανατολικά – νοτιοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, στις Σποράδες, την Εύβοια και την βορειοανατολική Στερεά όπως φαίνεται και στον επισυναπτώμενο χάρτη βροχόπτωσης. Με δεδομένες και τις συνθήκες όπως διαμορφώθηκαν μετά και τις πυρκαγιές, θα πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα από αυτή την εξέλιξη. Καλή συνέχεια σε όλες και σε όλους!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ