Ενόχληση στο ΚΙΝΑΛ για τα παπούτσια ΜΠΑΣΟΚ – Η αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη

Στο ΚΙΝΑΛ έχουν εκφράσει εντόνως την ενόχληση τους με την κυκλοφορία αθλητικών παπουτσιών που φέρουν το σύμβολο του ΠΑΣΟΚ.

Έντονη ενόχληση έχει προκαλέσει στο ΚΙΝΑΛ η απόφαση ενός νεαρού από την Ρόδο να σχεδιάσει και να κυκλοφορήσει αθλητικά παπούτσια με το σύμβολο του ΠΑΣΟΚ. Ειδικότερα, τα εν λόγω παπούτσια τα οποία έχουν προκαλέσει αίσθηση έχουν τον πράσινο ήλιο, ενώ φέρουν το όνομα ΜΠΑΣΟΚ αντί για ΠΑΣΟΚ.

Ο γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Βλάχος με μια μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook εξηγεί γιατί αυτό «δεν θα γίνει ανεκτό» και πως τα κόμματα δεν είναι εμπορικά brands.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Παναγιώτη Βλάχου

«Είδα ότι διαφημίζονται κάποια αθλητικά παπούτσια με λογότυπο και παράφραση του ονόματος του ΠΑΣΟΚ, τα οποία δεν αναρτώ εδώ για να μην τα προωθήσω και άλλο.
Από τον χειμώνα και μετά, όσοι υπέπεσαν στην αντίληψή μας και διαφήμιζαν μπέργκερ, πάρτυ, λαμπάδες, μπλουζάκια κλπ με όνομα, λογότυπο, παράφραση ΠΑΣΟΚ, ειδοποιήθηκαν από το γραφείο μου σε συνεργασία με τον Dimitris
Mantzos και απέσυραν το προϊόν, αφού ενημερώθηκαν ευγενικά ότι η εμπορική εκμετάλλευση ονόματος και σήματος του κόμματος με αυτόν τον τρόπο παραβιάζει το νόμο για την πνευματική ιδιοκτησία (άρθρο 66Ε του ν.2121/1993).
Ο δημιουργός και παραγωγός των αθλητικών παπουτσιών έχει ειδοποιηθεί αναλόγως.

Τα κόμματα δεν είναι εμπορικά brands για να διαθέτουν με αμοιβή την εκμετάλλευση του σήματός τους σε εταιρίες, όπως πίστεψε μία από αυτές. Το κόμμα έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να παράγει προϊόντα με το σήμα του, όπως γίνεται και στο εξωτερικό, σε περίπτωση που ανοίξει κάποιο e-shop για λόγους οικονομικής του ενίσχυσης κλπ.
Με δυο λόγια, είναι άλλος ο διαδικτυακός χαβαλές, τα memes
και προσωπικές δημιουργίες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και άλλο να προσπαθεί να βγάλει κάποιος χρήματα “πουλώντας” το ΠΑΣΟΚ μέσα από εμπορικά προϊόντα. Αυτό δεν γίνεται ανεκτό.
Εκ της διευθύνσεως»
.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ