Αθλητισμός: Η φυσική παρέμβαση για την στυτική δυσλειτουργία & άλλες σεξουαλικές προκλήσεις [vid]


Άσκηση για καλύτερη σεξουαλική υγεία: Η άσκηση όχι μόνο προσφέρει σημαντικά οφέλη για την υγεία, αλλά μπορεί επίσης να βελτιώσει τη σεξουαλική σας ζωή. Ιδού πώς.

  • Χαμηλότερος κίνδυνος στυτικής δυσλειτουργίας

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη της άσκησης στη σεξουαλική σας ζωή και η υγεία είναι η μείωση του κινδύνου εμφάνισης στυτικής δυσλειτουργίας, λέει ο Jorge Chavarro, MD, της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ. “Η άσκηση που αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και οφελεί την υγεία της καρδιάς σας, αυξάνει επίσης τη ροή του αίματος στο πέος, εξηγεί.

Μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ σε περισσότερους από 31.000 άνδρες διαπίστωσε ότι οι σωματικά δραστήριοι άνδρες άνω των 50 ετών ήταν λιγότερο πιθανό να έχουν στυτική δυσλειτουργία σχετικά με τους άνδρες που δεν ασκούνται. ‘Ετσι, όσοι ασκούνταν τακτικά, είχαν καλύτερη στύση. Μάλιστα, όσο πιο δραστήριοι σωματικά ήταν, τόσο καλύτερα τα αποτελέσματα στην σεξουλαική τους υγεία.

Αλλά ακόμη και τα μέτρια επίπεδα άσκησης, όπως ένας γρήγορος περίπατος 30 λεπτών τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας. Άλλες έρευνες υποδεικνύουν ότι πολλοί άνδρες με στυτική δυσλειτουργία μπορεί ακόμη και να αντιστρέψουν τα συμπτώματά τους με την καλή φυσική κατάσταση.

Επιπλέον, όσοι ασκούνται τακτικά είναι πιο πιθανό να διατηρούν ένα υγιές σωματικό βάρος. Αυτό συνιστά ένα βασικό όφελος της άσκησης στην ερωτική σας ζωή, καθώς είναι γνωστό ότι το υπερβολικό βάρος είναι ένας άλλος παράγοντας κινδύνου για την στυτική δυσλειοτυργία.

Σημειώνεται επίσης, ότι σύμφωνα με μία μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Urology, οι σωματικά δραστήριοι άνδρες έχουν μειωμένο – έως και κατά το ήμισυ – κίνδυνο εμφάνισης συμπτωμάτων του ουροποιητικού συστήματος.

  • Καλύτερη ποιότητα σπέρματος

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Sports Medicine υποδεικνύει ότι οι άνδρες που ασκούνταν με μέτρια έως έντονη ένταση τουλάχιστον 15 ώρες την εβδομάδα είχαν υψηλότερο αριθμό σπερματοζωαρίων σε σχέση μέ όσους δεν ασκούνται.

Τέλος, είναι γνωστό ότι η σωματική δραστηριότητα επηρεάζει και την ψυχική μας υγεία και τον τρόπο που αισθανόμαστε με τον εαυτό και το σώμα μας. Συνεπώς, όταν αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας και έχετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για το σώμα σας, θα είστε πιο χαλαροί και λιγότερο περισπασμένοι κατά την ερωτική επαφή.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ