Βρετανοί Ερευνητές: Τα συστήματα κλιματισμού των γραφείων κύρια αιτία για επαγγελματικό άσθμα

Βρετανοί Ερευνητές: Τα συστήματα κλιματισμού των γραφείων και το περιβάλλον φιλοξενούν μια σειρά από πιθανές αιτίες για επαγγελματικό άσθμα που, αν αφεθούν αναλλοίωτες, μπορούν να οδηγήσουν τους εργαζόμενους να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους, λένε βρετανοί ερευνητές.

Ο Dr Christopher Huntley, από το University Hospitals Birmingham NHS Foundation Trust και οι συνεργάτες του εξέτασαν περισσότερους από 2700 ασθενείς με επαγγελματικές ασθένειες των πνευμόνων, προσδιορίζοντας 47 με επαγγελματικό άσθμα. Διαπίστωσαν ότι ο γραφίτης του εκτυπωτή, η κόλλα πλακιδίων δαπέδου, οι μονάδες κλιματισμού με μούχλα, τα προϊόντα καθαρισμού, τα αποσμητικά χώρου, τα κοντινά εργαστήρια και οι αναθυμιάσεις χρωμάτων και οχημάτων ήταν όλα αναγνωρίσιμα αίτια άσθματος.

Η έρευνα, που παρουσιάστηκε στο Διεθνές Συνέδριο European Respiratory Society (ERS) 2021 στις 6 Σεπτεμβρίου, έδειξε επίσης ότι όταν οι εργοδότες δεν έκαναν τις απαραίτητες αλλαγές, οι εργαζόμενοι είχαν 100 φορές περισσότερες πιθανότητες να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους.

Οφέλη εργασίας στο σπίτι “Εάν ένας εργαζόμενος αναπτύξει επαγγελματικό άσθμα, μπορούν και πρέπει να γίνουν προσαρμογές στο χώρο εργασίας για τη βελτίωση των συμπτωμάτων του άσθματος και τη διατήρηση προσωπικού”, δήλωσε ο Δρ Χάντλεϊ σε δελτίο τύπου. Πρόσθεσε ότι έχουν δει λιγότερες παραπομπές για επαγγελματικό άσθμα από τότε που θεσπίστηκαν περιορισμοί ως απάντηση στην πανδημία της COVID-19 και όσοι έχουν τη νόσο έχουν βελτιωθεί ενώ εργάζονται από το σπίτι.

«Η εργασία από το σπίτι ήταν χρήσιμη για τους ασθενείς τόσο στην καθιέρωση της διάγνωσής τους όσο και ως μορφή μη φαρμακολογικής θεραπείας».

Ο Δρ Χάντλεϊ είπε: “Το να επιτρέπεται στους εργαζόμενους με επαγγελματικό άσθμα να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι μπορεί να βοηθήσει να διατηρηθούν οι εργαζόμενοι στο γραφείο στη δουλειά τους καθώς απαιτούν λιγότερες ημέρες ασθένειας”.

Η μελέτη «καταδεικνύει την ανάγκη για περισσότερη έρευνα σχετικά με το επαγγελματικό άσθμα που σχετίζεται με το γραφείο για να ενισχύσουμε την κατανόησή μας και να εντοπίσουμε τυχόν περαιτέρω αιτίες», δήλωσε στη Medscape News UK η Δρ Erika Kennington, επικεφαλής έρευνας και καινοτομίας στο Asthma UK και το Βρετανικό Ίδρυμα Πνεύμονα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here