Vegan Επιλογές: Κεφτεδάκια από φακές και πλιγούρι

Vegan Επιλογές: Κεφτεδάκια από φακές και πλιγούρι

25′ Χρόνος Εκτέλεσης  25′ Χρόνος ψησίματος 17 τμχ μερίδες

Συστατικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  • 150 γρ. φακές, βρασμένες
  • 150 γρ. πλιγούρι, βρασμένο
  • 1 αβγό, μέτριο
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 90 γρ. ψωμί, τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά, και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
  • Προσθέτουμε στο μπολ τον μαϊντανό, τις φακές, το πλιγούρι, το αβγό, τον πελτέ ντομάτας, την παρμεζάνα, το ψωμί, αλάτι και πιπέρι.
  • Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτεδάκια 30 γρ. το καθένα. Θα δημιουργήσουμε περίπου 17 κεφτεδάκια.
  • Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ακόμα λίγο τριμμένο ψωμί στο μείγμα και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.

  • Μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά.
  • Αναποδογυρίζουμε τα κεφτεδάκια στα μισά του χρόνου ώστε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά.
  • Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από τον φούρνο.
  • Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here