Επιχείρηση ΔΕΘ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Στη Θεσσαλονίκη σήμερα για συναντήσεις ο Αλέξης Τσίπρας


Στη προετοιμασία της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ έχει ριχθεί ολόκληρος ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πραγματοποιεί σήμερα ταξίδι-αστραπή στη συμπρωτεύουσα για συναντήσεις με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης, αμέσως μετά τη κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά Χανίων.

Εθιμικά, με τις εμφανίσεις των πολιτικών αρχηγών στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ξεκινάει κάθε χρόνο η καινούργια πολιτική χρονιά. Φέτος, οι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνος που φαίνεται να αντιμετωπίζει αρκετές δυσκολίες είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς τα πολλά και δύσκολα ανοιχτά μέτωπα που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, δοκιμάζει τη σχέση της με τους πολίτες.

Με τη συγκυρία να μοιάζει ευνοϊκή για πρώτη φορά μετά από χρόνια, ο Αλέξης Τσίπρας δεν σκοπεύει σε καμία περίπτωση να αφήσει το μομέντουμ να χαθεί. Γι αυτό και έχει ξεκινήσει ήδη σειρά συναντήσεων με τους τομεάρχες του κόμματος, έτσι ώστε να βρεθεί στη συμπρωτεύουσα με όλα τα όπλα στη φαρέτρα του, επιχειρώντας να απευθυνθεί ταυτόχρονα και στους πολίτες και στις επιχειρηματικές δυνάμεις του τόπου.

Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, έχει σήμερα προγραμματίσει να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη απευθείας από τα Χανιά -όπου θα παραστεί στη κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη- προκειμένου να πραγματοποιήσει μια σειρά επαφών με τους παραγωγικής φορείς, ενόψει της επίσημης επίσκεψης του στη ΔΕΘ, το σαββατοκύριακο 18-19 Σεπτεμβρίου.

Στόχος του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να ανταλλάξει απόψεις με τις κοινωνικές δυνάμεις, μέσα σε μία πολύ κρίσιμη συγκυρία, καθώς η πανδημία και η ακρίβεια φέρνουν σε δύσκολη θέση νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Η εκτόξευση, όμως, των τιμών σε μία σειρά από προϊόντα και είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και οι αυξήσεις που συζητιούνται στο ρεύμα και το φυσικό αέριο, τους οδηγούν στην ανάγκη να εντάξουν στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και αυτό το θέμα.

Στη Κουμουνδούρου εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι για το αποτύπωμα που θα αφήσει ο αρχηγός τους στη ΔΕΘ, λόγω της σκληρής και καλής δουλειάς που θεωρούν ότι έχουν κάνει όλους τους προηγούμενους μήνες πάνω στο κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος τους – το οποίο θα είναι, φυσικά, προσαρμοσμένο στις ανάγκες της Έκθεσης. Άλλωστε, το πρόγραμμα αυτό φέρει σε πολλά σημεία τη «σφραγίδα» της αγοράς, καθώς στη κατάρτιση του ενσωματώθηκαν μία σειρά από προτάσεις ανθρώπων που συμμετέχουν ενεργά σε επιμελητήρια.

Αυτή την επικοινωνία ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει να τη χάσει. Με αυτή του τη κίνηση θέλει να δείξει στις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας ότι είναι πάντα δίπλα τους, τις υπολογίζει, τις ακούει και ενσωματώνει στο κυβερνητικό του πρόγραμμα τις ιδέες τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ