ΗΠΑ Πεζοναύτες: Η διστακτικότητα των εμβολίων αποτελεί πρώιμο τεστ για τον Μπάιντεν ως Πρόεδρο

ΗΠΑ Πεζοναύτες: Σχεδόν το 40% των πεζοναυτών των ΗΠΑ στους οποίους ήταν να χορηγηθεί το εμβόλιο covid, αρνήθηκε. Η διστακτικότητα πολλών πεζοναυτών των ΗΠΑ να λάβει εμβολιασμούς θα μπορούσε να αποδειχθεί αποφασιστικό σημείο για τον Πρόεδρο Μπάιντεν, καθώς ορισμένοι Δημοκρατικοί τον πιέζουν να δώσει εντολή εμβολιασμού για μέλη της υπηρεσίας. Σχεδόν το 40% των πεζοναυτών των ΗΠΑ στους οποίους πήγε να χορηγηθεί το εμβόλιο μειώθηκε, σύμφωνα με στοιχεία που κυκλοφόρησαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Αυτό μεταφράζεται σε περίπου 75.500 πεζοναύτες που έχουν λάβει το εμβόλιο και περίπου 48.000 που έχουν απορρίψει το εμβόλιο. Ωστόσο, περισσότεροι από 100.000 πεζοναύτες δεν έχουν ακόμη λάβει το εμβόλιο κορωνοϊού. “Κατανοούμε πλήρως ότι η ευρεία αποδοχή του εμβολίου COVID-19 μας παρέχει τα καλύτερα μέσα για να νικήσουμε αυτήν την πανδημία. Το κλειδί για την αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας είναι η οικοδόμηση εμπιστοσύνης στα εμβόλια. Το εμβόλιο είναι εθελοντικό για όλο το προσωπικό αυτή τη στιγμή επειδή τα εμβόλια έχουν εγκριθεί υπό την Εξουσιοδότηση Έκτακτης Ανάγκης από τη Διοίκηση Τροφίμων και Φαρμάκων “, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Marine Corps, καπετάνιος Andrew Wood.

Τον Μάρτιο, επτά δημοκρατικοί νομοθέτες με επικεφαλής τον εκπρόσωπο Jimmy Panetta της Καλιφόρνιας έστειλαν επιστολή στον Πρόεδρο Μπάιντεν ζητώντας να εκδώσει διάταξη για «παραίτηση από συγκατάθεση εμβολιασμού» που ουσιαστικά θα υποχρεώνει τα μέλη του στρατού να λαμβάνουν εμβολιασμούς, ανέφερε η Navy Times. “Ο εμβολιασμός κάθε επιλέξιμου μέλους θα βελτιώσει την ετοιμότητα και θα έχει άμεσο και θετικό αντίκτυπο στις κοινότητες στις οποίες υπηρετούν”, δήλωσε η Panetta σύμφωνα με την Navy Times. «Η απαίτηση της DOD για τη λήψη  εμβολιασμού μετά από συγκατάθεση δεν είναι μόνον επιβλαβής για την εθνική μας ασφάλεια, αλλά αντίθετη προς τα συμφέροντα των μελών της υπηρεσίας, των οικογενειών τους, των κοινοτήτων και των συναδέλφων τους».

Η στρατιωτική ηγεσία ενέκρινε το θέμα. Ο Γενικός Διευθυντής της Πολεμικής Αεροπορίας Τζεφ Ταλιαφέρο, αντιπρόεδρος επιχειρήσεων για το Κοινό Επιτελείο, δήλωσε στο Κογκρέσο τον Φεβρουάριο ότι “πολύ πρώιμα στοιχεία” υποδηλώνουν ότι μόνον τα δύο τρίτα των μελών της υπηρεσίας που τους προσφέρθηκε το εμβόλιο έχουν αποδεχτεί. Αυτό είναι υψηλότερο από το ποσοστό για τον γενικό πληθυσμό, το οποίο έδειξε μια πρόσφατη έρευνα από το Οικογενειακό Ίδρυμα Kaiser περίπου στο 50%.

Οι υπεύθυνοι των υπηρεσιών κάνουν εκστρατείες υπέρ του εμβολίου. Διανέμουν επιστημονικά δεδομένα, δημοσιεύουν βίντεο, ακόμη και αναρτούν φωτογραφίες ηγετών που εμβολιάστηκαν.

Πολλοί Αμερικανοί έχουν εκφράσει τους φόβους τους για το λεγόμενο διαβατήριο εμβολίων που θα υπαγορεύει τι επιτρέπεται στους Αμερικανούς να κάνουν, αν και δεν υπάρχει ένδειξη ότι θα θεσπιστεί ένα τέτοιο σύστημα.

Παρ’ όλα αυτά, ορισμένες ιδιωτικές οντότητες απαιτούν από τους φοιτητές να λάβουν εμβολιασμούς, όπως κολέγια, το Πανεπιστήμιο Oakland στο Μίσιγκαν, το Πανεπιστήμιο Cornell στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, το Πανεπιστήμιο Rutgers στο Νιου Τζέρσεϋ και το Πανεπιστήμιο Brown στο Ρόουντ Άιλαντ.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here