Κλιματική Αλλαγή ΗΠΑ: Οι αλλεργίες στο φθινόπωρο θα είναι σε πλήρη ισχύ φέτος, λένε οι ειδικοί

Κλιματική Αλλαγή ΗΠΑ: Οι αλλεργίες του φθινοπώρου συχνά προκαλούνται από το φυτό αμβροσία και τη μούχλα. Καθώς το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του, εκατομμύρια Αμερικανοί φέρονται να αναμένουν ότι η φθινοπωρινή περίοδος αλλεργιών θα είναι σε πλήρη ισχύ φέτος. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους της AccuWeather, οι αλλεργίες στην πτώση συχνά προκαλούνται από το φυτό αμβροσία και την παρουσία μούχλας. “Οι αλλεργίες στο φθινόπωρο προκαλούνται συνήθως από την αμβροσία και η γύρη από αυτούς τους τύπους φυτών που είναι κοινά στη Βόρεια Αμερική μπορεί να ταξιδέψει όσο ο άνεμος τη μεταφέρει”, έγραψε ο AccuWeather. “Μια άλλη αιτία αλλεργιών πτώσης είναι η μούχλα, η οποία μπορεί να αναπτυχθεί σε σωρούς από υγρά φύλλα”. Το Philadelphia Inquirer δήλωσε τη Δευτέρα ότι τα φυτά αμβροσίας αναμένεται να παράγουν γύρη για να βασανίζουν τους κατοίκους τις επόμενες δύο εβδομάδες. Η αμερικανική κοινή αμβροσία (Ambrosia artemisiifolia) προκαλεί αλλεργίες. “Σε απόλυτα συμπτωματικό συγχρονισμό με την εποχή των τυφώνων, αυτή είναι η περίοδος αιχμής για την αμβροσία”, έγραψε η εφημερίδα, σημειώνοντας ότι ο αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής-και της ξηρασίας στη Δύση-έχει επεκτείνει την εποχή της γύρης, σπρώχνοντας τις ημερομηνίες πρώτου παγετού.

Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αναφέρουν ότι οι μεταβολές στα πρότυπα βροχοπτώσεων, περισσότερες μέρες χωρίς παγετό, οι θερμότερες εποχιακές θερμοκρασίες του αέρα και περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα μπορούν να επηρεάσουν τη διάρκεια της περιόδου γύρης, το πώς η γύρη επηρεάζει την ανθρώπινη υγεία και το πόσο δημιουργούνται φυτά γύρης.

Το Ragweed είναι ένας από τους υψηλότερους ρύπους της γύρης και ο κύριος ένοχος για τις αλλεργίες της φθινοπωρινής σεζόν. Περίπου 23 εκατομμύρια Αμερικανοί υποφέρουν από τον πυρετό σανό που προκαλείται από αμβροσία, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολλέγιο Αλλεργίας, Άσθματος και Ανοσολογίας (ACAII). Τα συμπτώματα που σχετίζονται με τη γύρη περιλαμβάνουν φτέρνισμα, συμφόρηση, καταρροή, κρίσεις άσθματος και κόκκινα, υδαρή ή με φαγούρα μάτια.

Άλλες συνθήκες όπως η κακή ποιότητα του αέρα – συμπεριλαμβανομένης της αφθονίας του καπνού από πυρκαγιές – και η ενεργός τροπική περίοδος θα μπορούσαν να επιδεινώσουν τις συνθήκες τόσο για εκείνους με προϋπάρχουσες συνθήκες όσο και για εκείνους χωρίς. Τα άτομα που υποφέρουν από αλλεργίες στη γύρη συνιστάται να αποφεύγουν να αγγίζουν τα μάτια τους όταν είναι έξω, να πλένουν τα χέρια τους όταν επιστρέφουν μέσα, να κάνουν ντους και να αλλάζουν τα ρούχα τους, να διατηρούν τα παράθυρα κλειστά, να χρησιμοποιούν φίλτρα υψηλής απόδοσης, να παρακολουθούν τις προβλέψεις γύρης και να παίρνουν συνταγογραφούμενα φάρμακα. Οι γιατροί έχουν επίσης πάρει οδηγίες  να συνεργάζονται με έναν πιστοποιημένο αλλεργιολόγο, σύμφωνα με το Yahoo Life.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ