Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Το μήνυμα ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς


Μήνυμα του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου προς τους μαθητές του δημοτικού, πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

«Σας εύχομαι να ανακαλύπτετε τα χαρίσματά σας, ό,τι καλό έχετε ο καθένας, και να τα καλλιεργείτε. Να βλέπετε και τα χαρίσματα των άλλων, χωρίς να τα ζηλεύετε. Να μη λέτε ότι μόνο οι άλλοι έχουν ή ότι μόνο εσείς έχετε. Έτσι θα μπορείτε να ζείτε με αγάπη και αρμονία μεταξύ σας και το φως του Χριστού θα φέρνει τη χαρά μέσα σας», διαμηνύει, μεταξύ άλλων, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος στους μαθητές του Δημοτικού πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ακολουθεί ολόκληρο το μήνυμα του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου:

«Αγαπημένα μου παιδιά,

Ο Χριστός μας έδειξε με το παράδειγμα της αγάπης Του, τον τρόπο να αγαπάμε ο ένας τον άλλο. Στο σχολείο συναντιόμαστε διαφορετικοί ανθρωποι μεταξύ μας, που μπορεί να μην είμαστε όλοι φίλοι και να δυσκολευόμαστε να αγαπάμε τους άλλους. Να θυμάστε όμως, παιδιά μου, ότι ο καθένας μας είναι μοναδικός και ξεχωριστός. Έχετε σκεφτεί ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος στον κόσμο που να είναι ίδιος με εσάς; Όλοι μας έχουμε κάποια χαρίσματα, κάποια ταλέντα, τα δώρα που μας έδωσε ο Θεός και τα φέραμε μαζί μας με τη γέννησή μας. ‘Αλλος έχει καλή μνήμη, άλλος είναι καλός στη συνεργασία, άλλος τα καταφέρνει στα μαθηματικά, στη γλώσσα, άλλος έχει καλλιτεχνική φύση, άλλος λέει ωραία αστεία, άλλος τα πάει καλά στα αθλήματα.

Σας εύχομαι να ανακαλύπτετε τα χαρίσματά σας, ο,τι καλό έχετε ο καθένας, και να τα καλλιεργείτε. Να βλέπετε και τα χαρίσματα των άλλων χωρίς να τα ζηλεύετε. Να μην λέτε ότι μόνο οι άλλοι έχουν ή ότι μόνο εσείς έχετε. Έτσι θα μπορείτε να ζείτε με αγάπη και αρμονία μεταξύ σας και το φως του Χριστού θα φέρνει την χαρά μέσα σας.

Καλή κι ευλογημένη σχολική χρονιά!»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ