Μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ.: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών


Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών με πολά πλοκάμια σε Ελλάδα και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αθηνών.

Στο οπτικό υλικό που εξασφάλισε η ΕΡΤ, φαίνονται νεαροί μετανάστες μέσα σε κοντέινερ, να έχουν φτάσει στην Ιταλία.

Σηκώνουν τα χέρια, κάνουν το σήμα της νίκης και μέσω διαδικτυακής εφαρμογής ευχαριστούν τον αρχηγό της σπείρας στην Αθήνα που τους βοήθησε να ταξιδέψουν στην γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών που εξιχνίασε την υπόθεση κάθε μετανάστης που ταξίδευε με πλοίο πλήρωνε στο κύκλωμα από 600 έως 3.000 ευρώ, αεροπορικώς από 4.500 έως 10.000 ευρώ, και οδικώς μέσω Αλβανίας 4.000 ευρώ.

Σε έναν από τους δεκάδες διαλόγους που κατέγραφε ο κοριός της ΕΥΠ, ο αρχηγός συμπεριφέρεται άσχημα σε έναν αλλοδαπό που έκανε λάθος και μπήκε σε διαφορετικές τουαλέτες από αυτές που του είχε υποδείξει στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος.

ΑΡΧΗΓΟΣ:Που είσαι; Έκανες μεγάλη βλακεία. Δεν με ακολούθησες , δεν σε βλέπω πουθενά. που είσαι;

ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ: Στην αριστερή τουαλέτα.

ΑΡΧΗΓΟΣ: Βρε β….., εσύ γιατί πήγες εκεί. Έλα στις μεγάλες τουαλέτες. Στη μικρή τουαλέτα πως θα μπούμε μαζί και οι δύο; Πέταξε το εισιτήριο για το νησί και κρύψε την κάρτα Κατεχάκη. Έλα γρήγορα στη μεγάλη τουαλέτα και δες που είναι ανοιχτή η πόρτα.

Τελικά ο αρχηγός συναντήθηκε στις τουαλέτες στην αίθουσα αναχωρήσεων του αερολιμένα και παρέδωσε στον νεαρό πρόσφυγα το εισιτήριο και το πλαστό διαβατήριο.

Πηγή: ΕΡΤ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ