Άγχος: Ο διαλογισμός minfulness μας διδάσκει να είμαστε στο παρόν και να μην προσκολλόμαστε στις σκέψεις [vid]

Παρόλο που ο διαλογισμός δεν είναι ακόμα mainstream, πολλοί τον ασκούν, με την ελπίδα να καταπoλεμήσουν το άγχος τους, καθώς και προβλήματα υγείας που σχετίζονται με αυτό. Ο διαλογισμός mindfulness, ιδιαίτερα, έχει γίνει πιο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Η πρακτική του στοχαστικού διαλογισμού περιλαμβάνει την εστίαση στην αναπνοή σας και, στη συνέχεια, την επιστροφή του νου σας στο παρόν χωρίς να παρασύρεστε από ανησυχίες για το παρελθόν ή το μέλλον.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη εξέτασαν σχεδόν 19.000 μελέτες για τον διαλογισμό. Τα ευρήματά τους, που δημοσιεύτηκαν στο JAMA Internal Medicine και υποδηλώνουν ότι ο διαλογισμός mindfulness μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση ψυχολογικών προκλήσεων, όπως το άγχος, η κατάθλιψη και ο πόνος.

Η Δρ Elizabeth Hoge, ψυχίατρος στο Κέντρο Άγχους και Διαταραχών Τραυματικού Στρες στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης και επίκουρη καθηγήτρια ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, λέει ότι ο διαλογισμός mindfulness είναι σημαντικός στη θεραπεία του άγχους. «Τα άτομα με άγχος δεν μπορούν να διακρίνουν μεταξύ μιας σκέψης που επιλύει ένα πρόβλημα και μιας ανησυχίας που δεν τους ωφελεί». «Εάν έχετε μη παραγωγικές ανησυχίες», λέει η Δρ Hoge, μπορείτε να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας να βιώνει αυτές τις σκέψεις εντελώς διαφορετικά.

«Μπορεί να σκέφτεστε« άργησα, μπορεί να χάσω τη δουλειά μου αν δεν φτάσω εγκαίρως και θα είναι καταστροφή!» Η συνειδητότητα σας διδάσκει να αναγνωρίσετε αυτή την σκέψη σαν αυτό που είναι, δηλαδή, μία σκέψη! Μια σκέψη δεν είναι μέρος του βασικού εαυτού μου, λέει η Δρ Χόγκ.

Μερικοί άνθρωποι διαπιστώνουν ότι η εκμάθηση τεχνικών διαλογισμού mindfulness και η εξάσκηση τους σε μια ομάδα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, λέει η Δρ Hoge. Η εκπαίδευση για τη μείωση του στρες που βασίζεται στην ενσυναίσθηση, που αναπτύχθηκε από τον Δρ Jon Kabat-Zinn στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης στο Worcester, MA, είναι τώρα ευρέως διαθέσιμη σε πολλές χώρες.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here