Παιδίατροι ΗΠΑ: Η καθυστέρηση απόφασης του FDA για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα Juul είναι «απερίσκεπτη»


Παιδίατροι ΗΠΑ: Ο FDA αντιμετώπισε δικαστική προθεσμία την Πέμπτη για να εκδώσει αποφάσεις σχετικά με αιτήσεις μάρκετινγκ από τη Juul και εκατοντάδες άλλες εταιρείες. Η καθυστέρηση της απόφαση της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) σχετικά με το αν θα επιτρέπεται η παραμονή της μάρκας Juap στην αγορά αντιμετωπίστηκε με έντονη κριτική από την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP). “Αυτή είναι μια απερίσκεπτη απόφαση που θα επιτρέψει στα προϊόντα που έχουν αποδειχθεί εθιστικά και θέτουν σε κίνδυνο τους νέους αν συνεχίσουν να πωλούνται“, δήλωσε ο Δρ Lee Savio Beers, πρόεδρος της AAP, σε μια δήλωση.

Ο FDA δήλωσε ότι απέρριψε αιτήσεις για σχεδόν 950.000 ηλεκτρονικά τσιγάρα και σχετικά προϊόντα, κυρίως λόγω της πιθανής έκκλησής τους σε ανήλικους εφήβους. Ορισμένα από τα προϊόντα πωλούνται αυτήν τη στιγμή, ενώ πολλά άλλα προτάθηκαν μόνο από κατασκευαστές. Αλλά η υπηρεσία δεν αποφάνθηκε για το Juul, το πιο δημοφιλές εμπορικό σήμα με ενήλικες καπνιστές και πολλούς εφήβους. Η παιδιατρική ομάδα είπε ότι «τα παιδιά και οι έφηβοι θα υποστούν τις συνέπειες της αδράνειας του FDA».

«Παρά τη δημόσια δέσμευση να δοθεί προτεραιότητα σε ενέργειες κατά των μεγαλύτερων εταιρειών που πωλούν ηλεκτρονικά τσιγάρα, το αποτέλεσμα της αδράνειας του οργανισμού σημαίνει ότι τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα αρωματισμένα προϊόντα ηλεκτρονικού τσιγάρου-όπως η JUUL-θα παραμείνουν στην αγορά, όπου θα συνεχίσουν να εθίζονται παιδιά και έφηβοι », συνεχίζει η ανακοίνωση. “Τα αρωματισμένα προϊόντα JUUL και άλλα προϊόντα όπως αυτά, είναι υπεύθυνα για την τροφοδότηση μιας επιδημίας νικοτίνης των νέων.”

Όταν προκλήθηκε από το Fox News, ένας εκπρόσωπος της Juul είπε: “Σεβόμαστε τον κεντρικό ρόλο του FDA και την απαιτούμενη διεξοδική επιστημονική και τεκμηριωμένη ανασκόπηση των αιτήσεών μας, η οποία είναι βασική για την προώθηση της μείωσης των βλαβών και την απόκτηση άδειας λειτουργίας.

Παραμένουν αφοσιωμένοι στη μετάβαση των ενηλίκων καπνιστών μακριά από εύφλεκτα τσιγάρα, ενώ καταπολεμούν τη χρήση από ανηλίκους». Γονείς, πολιτικοί και μη υποστηρικτές του καπνίσματος έχουν πιέσει τον FDA για χρόνια να απαγορεύσει τις συσκευές υψηλής νικοτίνης του Juul, τις οποίες πολλοί κατηγορούν για την πρόσφατη άνοδο στους ανηλίκους. Αλλά ο Οργανισμός είπε ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να αποφανθεί.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ