Σπήλαια Αλατιού Βόρειο Λονδίνο: Η θεραπεία της αλογονοθεραπείας και ο νέος τρόπος αναπνοής και χαλάρωσης

Σπήλαια Αλατιού Βόρειο Λονδίνο: Κορυφαία άποψη μιας νέας εμπειρίας σε σπήλαια αλατιού στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η αλογονοθεραπεία περιλαμβάνει την εισπνοή σωματιδίων αλατιού που αναμιγνύονται φυσικά με τον αέρα μέσα σε μια σπηλιά αλατιού, που έχει στόχο να προσφέρει οφέλη σε όσους έχουν δυσκολίες στην αναπνοή, ορισμένες δερματικές παθήσεις, σε όσους απλώς επιθυμούν να χαλαρώσουν απολαμβάνοντας μια διαφορετική αισθητηριακή εμπειρία. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για τα οφέλη της «υγείας» (η θεραπευτική προσέγγιση μικροκλίματος), αν και η Αμερικανική Ένωση Πνεύμονα σημειώνει ορισμένες βελτιωμένες αναφορές στην κατάσταση της υγείας των ασθενών.

Η σπηλιά αλατιού Αλογονοθεραπείας «Salt Cave Halotherapy» είναι σχετικά νέο εγχείρημα σε μια πόλη που βρίσκεται στο Hertfordshire, κοντά στο Βόρειο Λονδίνο). Με 15 £ (20 $) για μια ώρα χαλάρωσης, φαίνεται ότι αξίζει τον κόπο να την επισκεφθείτε. Οι οδηγίες για τη χρήση της σπηλιάς αλατιού είναι σύντομες αλλά σαφείς και υπάρχει απαίτηση να φορέσετε πλαστικά παπούτσια για να διατηρήσετε το επιφανειακό αλάτι σχετικά καθαρό (η πράξη του περπατήματος εξακολουθεί να δημιουργεί έναν ικανοποιητικό ήχο «τσακίσματος» κατά την είσοδο στη σπηλιά).

Κατά την είσοδο στο ανακατασκευασμένο σπήλαιο, οδηγείστε σε μια καρέκλα και σας δείχνουν πώς λειτουργούν τα χειριστήρια (λειτουργία ανάκλισης, ταχύτητα μασάζ, θέρμανση και ούτω καθεξής) και ζητήματα με δύο ζεστά μαξιλάρια που περιέχουν άλατα αρωματοθεραπείας (αυτά είχαν προθερμανθεί σε φούρνο) και έρχονται εμποτισμένα με διαφορετικά αρώματα, όπως λεβάντα). Το αλάτι βρίσκεται στο έδαφος και στους τοίχους και εξάγεται από τα ορυχεία αλατιού της Ανατολικής Ευρώπης.

Βρίσκεται μέσα σε ιζηματογενή πετρώματα όπου έχει σχηματιστεί από την εξάτμιση του θαλασσινού νερού ή του αλμυρού νερού της λίμνης. Αυτό περιλαμβάνει μαύρο αλάτι από τα αλατωρυχεία της Transylvanian. Αφού νιώσετε άνετα και ρυθμίσετε το κάθισμα, η πόρτα εισόδου είναι κλειστή. Οι αρχικές αισθήσεις σχετίζονται με τη μουσική (ήχοι περιβάλλοντος που έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργούν ένα ψυχρό εφέ, παρόμοιο με τον τύπο που παίζεται με πολλά μέτρα) και τη σειρά οπτικών εικόνων που εμφανίζονται σε μια οθόνη. Οι εναλλασσόμενες εικόνες κυμαίνονται από δάση σε θάλασσες, ηλιοβασίλεμα έως ανατολή.

Μετά από λίγο η ατμόσφαιρα γίνεται εμφανής. Υπάρχει κάτι φρέσκο ​​σε αυτό και έρχεται και φεύγει σε ριπές. Τα διαφορετικά επίπεδα είναι το προϊόν μιας συσκευής που ονομάζεται αλογονωτής. Η εμπειρία είναι αρκετά χαλαρωτική που ένας επισκέπτης δημοσιογράφος σύντομα αποκοιμήθηκε μέσα σε περίπου 15 λεπτά, σηκώθηκε από τον ύπνο του και έμειναν 10 λεπτά από τη συνεδρία. Βγαίνοντας από τη σπηλιά του αλατιού, νιώθει κανείς χαλαρός και ανανεωμένος.

Αυτό μπορεί να σχετίζεται με μία ώρα «ώρα μου», χωρίς διακοπή από τηλεφωνικές κλήσεις ή από το καθημερινό άγχος της εργασίας στο σπίτι. Ίσως βοηθάει και η ισορροπία των ιόντων αλατιού, συμβάλλοντας στη φρεσκάδα και την αναζωογόνηση. Σε μια σπηλιά αλατιού είναι σίγουρα ευχάριστο να περάσετε μια ώρα, ξεκουραζόμενοι και προβληματιζόμενοι και για να έχετε την ευκαιρία να δείτε τα προβλήματά σας να διαλύονται, είναι φθηνότερο από το να δείτε έναν θεραπευτή.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here