Συρία: Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση στο Ιντλίμπ

Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν όταν δέχτηκαν επίθεση στην περιοχή του Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Η επίθεση αυτή είχε ως στόχο «μια μονάδα που επέστρεφε από περιπολία», σύμφωνα με το υπουργείο που δεν διευκρινίζει τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους οι δύο στρατιώτες.

Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου από την περιοχή ανέφερε ότι σημειώθηκε έκρηξη βόμβας στον δρόμο που συνδέει το Ιντλίμπ με το Μπενίς.

Εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των στρατιωτών, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν έγραψε στο Twitter ότι «κανένας από τους μάρτυρές μας δεν θα μείνει χωρίς εκδίκηση».

Στην επαρχία Ιντλίμπ βρίσκεται το τελευταίο μεγάλο προπύργιο των τζιχαντιστών και των ανταρτών της βορειοδυτικής Συρίας.

Έπειτα από αλλεπάλληλες επιθέσεις του κυβερνητικού στρατού, στην περιοχή αυτή κηρύχθηκε κατάπαυση του πυρός, όμως ορισμένες ένοπλες ομάδες αρνούνται τη συμφωνία, την οποία διαπραγματεύτηκαν η Τουρκία (η οποία στηρίζει τους αντάρτες) και η Ρωσία, ο σύμμαχος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ