Freedom Phone: Ένα smartphone για τους… οπαδούς του Τραμπ – Η «τρελή ιδέα» που είχε ένας 22χρονος


Ο Έρικ Φίνμαν, ο νεότερος Bitcoin εκατομμυριούχος στον κόσμο όπως αυτοαποκαλείται έχει υψηλές προσδοκίες για το Freedom Phone, ένα τηλέφωνο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των σκληροπυρηνικών οπαδών του Αμερικανού πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Το «Τηλέφωνο της Ελευθερίας» όπως το αποκαλεί ο εμπνευστής του «είναι το καλύτερο κινητό τηλέφωνο στον κόσμο. Κάνει ό, τι κάνει το τρέχον τηλέφωνό σας, εκτός από το να σας λογοκρίνει και να σας κατασκοπεύει».

Όλα άρχισαν τον περασμένο Ιούλιο όταν ο Φίνμαν δημοσίευσε στο Twitter βίντεο για ένα νέο είδος smartphone που, όπως είπε, θα απελευθέρωνε τους Αμερικανούς από τους «κυρίαρχους της Μεγάλης Τεχνολογίας».

Στη φιλόδοξη ανάρτησή του που είχε συγκλονιστική μουσική, αμερικανικές σημαίες και αναφορές στους πρώην προέδρους Αβραάμ Λίνκολν και Ντόναλντ Τραμπ, ο φιλόδοξος νεαρός διαφήμιζε μία νέα συσκευή «το απόλυτο πολιτικό εργαλείο» όπως έλεγε ο ίδιος.

Η συσκευή των 500 δολαρίων έρχεται με εφαρμογές για συντηρητικές πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Rumble και το Parler- που έχουν απαγορευτεί από τους τεχνολογικούς γίγαντες Apple, Google και Amazon.

Ο Φίνμαν αναφέρεται στο πώς οι μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες όπως το Twitter και το Facebook μπλόκαραν τον πρώην πρόεδρο Τραμπ. Σχολιαστές από τον συντηρητικό χώρο διαφήμισαν το Freedom Phone του Φίνμαν και το βίντεο του συγκέντρωσε 1,8 εκατομμύρια προβολές. Σύντομα δέχθηκε χιλιάδες παραγγελίες για τη συσκευή των 500 δολαρίων.

Ο Φίνμαν οποίος συνεργάστηκε με την εταιρεία με έδρα τη Γιούτα, την ClearCellular για να δημιουργήσει το τηλέφωνο, είπε στην εφημερίδα ότι είχε παραγγελίες για περίπου 12.000 τηλέφωνα Freedom, αποκομίζοντας κέρδη ύψους περίπου 6 εκατομμυρίων δολαρίων σε διάστημα επτά εβδομάδων.

Οι New York Times σημείωσαν ότι σύμφωνα με ειδησεογραφικά πρακτορεία το Freedom Phone «βασίστηκε σε μία χαμηλού κόστους συσκευή από την Umidigi, μία κατασκευάστρια από την Κίνα που χρησιμοποιεί chip ευάλωτα σε χάκερ».

Ο 22χρονος εκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι η Umidigi έφτιαξε το τηλέφωνο, αλλά είπε ότι ήταν «100%» σίγουρος ότι είναι πιο ασφαλές ακόμη και από το iPhone.

Ποιος είναι ο 22χρονος Έρικ Φινμαν

Ο Φίνμαν αποκαλεί τον εαυτό του παράγοντα αλλαγής τόσο στο χώρο της τεχνολογίας όσο και στο χώρο της πολιτικής.
Σε συνέντευξη που έδωσε δοκιμάζοντας κεμπάπ σε ένα τουρκικό εστιατόριο στο Μανχάταν, μίλησε για τη βρετανική πολιτική, αναφέρθηκε τόσο στον Μάρκο Αυρήλιο, τον Ρωμαίο αυτοκράτορα, όσο και στον Καρλ Λάγκερφελντ, τον Γερμανό σχεδιαστή μόδας, και εξήγησε γιατί πιστεύει ότι το σύγχρονο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα είναι «αξιολύπητο».
Οι ηγέτες του κόμματος είπε διαμαρτύρονται για τη λογοκρισία των μεγάλων τεχνολογικών κολοσσών, είπε, αλλά κάνουν ελάχιστα για να την αντιμετωπίσουν. Ο ίδιος αποφάσισε γι’αυτό να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, όπως λέει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ