Πορτογαλία: Δικαστής ενάντια σε κυβέρνηση, αστυνομία για τη στάση τους κατά πολιτών λόγω… Covid 19


Έντονη λογομαχία με αστυνομικούς είχε ένας δικαστής στην Πορτογαλία, έξω από το κτήριο του Ανώτερου Δικαστικού Συμβουλίου όπου θα εξεταζόταν πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του, καθώς οι υποστηρικτές του δεν φορούσαν μάσκες και απειλήθηκε επεισόδιο με τις δυνάμεις καταστολής. Προχώρησε σε μηνύσεις κατά του πρωθυπουργού και του προέδρου της χώρας για τη διαχείριση της πανδημίας ο Ρουί Φονσέκα Κάστρο.

Όπως αναφέρει το Portugalresident, ο δικαστής Ρουί Φονσέκα Κάστρο βρέθηκε αντιμέτωπος με την ανώτατη αρχή του σώματος στην Πορτογαλία, μετά από πολλούς μήνες στους οποίους είχε τεθεί σε αναστολή λόγω των απόψεων που εξέφρασε δημόσια για την πανδημία του κορονοϊού. Ο εν λόγω δικαστής τον Μάρτιο είχε διακόψει δίκη καθώς άλλα μέλη της έδρας αρνήθηκαν να βγάλουν τις μάσκες τους και κινήθηκε πειθαρχική διαδικασία εναντίον του.

Ο δικαστής κατά καιρούς, και μέσα από τα social media, έχει κατακρίνει τους πολιτικούς της Πορτογαλίας για τη διαχείριση της πανδημίας ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει προχωρήσει ακόμα και σε κατάθεση μηνύσεων σε βάρος του προέδρου και του πρωθυπουργού της χώρας, κατηγορώντας τους για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Την ώρα που ο Ρουί Φονσέκα Κάστρο προσερχόταν στο Ανώτερο Δικαστικό Συμβούλιο, έξω από το κτήριο υπήρξαν πάρα πολλοί υποστηρικτές του. Τη στιγμή που έφτανε στην είσοδο, ένας αστυνομικός του ζήτησε να φορέσει μάσκα λόγω του πλήθους που ήταν συγκεντρωμένο εκεί με αποτέλεσμα να αρχίσει μια λογομαχία μεταξύ των δυο ανδρών. Η κουβέντα έγινε πολύ πιο έντονη, με τον δικαστή να λέει στους αστυνομικούς πως «είστε κάτω από εμένα. Είμαι δικαστική αρχή και δεν πρόκειται να κινηθείτε εναντίον κανενός. Θα χτυπήσετε ανθρώπους γιατί δεν φοράνε μάσκα;», όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο…

«Είμαι εδώ για να υψώσω τη φωνή μου»

Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, ο Ρουί Φονσέκα Κάστρο κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στο Ανώτερο Δικαστικό Συμβούλιο ανέφερε πως «δεν είμαι εδώ για να επιτρέψω στους παιδόφιλους να αφεθούν ελεύθεροι, κάτι που κάνουν κανονικά οι αριστοί σας. Είμαι εδώ για να υψώσω τη φωνή μου…

Ο δικαστής επανέλαβε τη θέση του για την πανδημία ενώ κατηγόρησε και μέλη της δικαστικής αρχής, τονίζοντας πως η υπόθεση που «τρέχει» σε βάρος του έχει προκύψει μετά από ενέργειες των μυστικών υπηρεσιών. Εξερχόμενος της αίθουσας έγινε δεκτός ως ήρωας από το συγκεντρωμένο πλήθος και επαναλήφθηκαν σκηνές του Αυγούστου, όταν ο Ρουί Φονσέκα Κάστρο είχε φτάσει ως επικεφαλής πορείας στη Λισαβόνα για να καταθέσει τις μηνύσεις σε βάρος του προέδρου και του πρωθυπουργού της χώρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ