EuroMed7: Στην Αθήνα Μακρόν και Ντράγκι στις 17 Σεπτεμβρίου


Για τη συνάντηση των  ηγετών κρατών της Μεσογείου στην Αθήνα και την ανάδειξη του θέματος της κλιματικής κρίσης μίλησε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ 2021, απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr.

Στις 17 Σεπτεμβρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδεχθεί στην Αθήνα τους ηγέτες του EuroMed7, αλλά και τους πρωθυπουργούς Σλοβενίας και Κροατίας.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος» και ο πρωθυπουργός αναμένεται να υποδεχθεί τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, τον Ιταλό Μάριο Ντράγκι, τον πρωθυπουργό της Μάλτας Ρόμπερτ Αμπέλα, τον πρωθυπουργό της Σλοβενίας Γιάνετς Γιάνζα και της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς. Απών θα είναι ο Πορτογάλος πρόεδρος της κυβέρνησης, Αντόνιο Κόστα.

Για τη συνάντηση των εννέα – πλέον – ηγετών κρατών της Μεσογείου στην Αθήνα και την ανάδειξη του θέματος της κλιματικής κρίσης μίλησε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ 2021, απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr.

«Κάθε χρόνο πραγματοποιούνταν η συνάντηση των επτά της Μεσογείου, όμως προσθέσαμε ακόμα δύο χώρες και είμαστε εννέα», είπε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης σε ερώτηση της Αμαλίας Κάτζου για τη συνάντηση που θα βάλει τις βάσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης στη Μεσόγειο.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «προτεραιότητα δεν είναι πλέον μόνο η αντιμετώπιση της αλλαγής του κλίματος αλλά και η αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ενώ είναι δεδομένο πως θα θέσουμε επί τάπητος και τις γεωπολιτικές προκλήσεις».

«Είναι μια συνέχεια της συζήτησης για τη βιοποικιλότητα που έγινε στη Μασσαλία. Το ζήτημα των πυρκαγιών απασχολεί όλες τις χώρες και γι’ αυτό θα συζητήσουμε στην επόμενη συνάντησή μας στην Αθήνα» σημείωσε ο πρωθυπουργός στο Newsbomb.gr.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ