Κλειστοί χώροι: Με rapid test και οι έφηβοι 12-17 ετών – Έρχεται τροποποιητικό ΦΕΚ

Τροποποιητικό ΦΕΚ αναμένεται μετά την ασάφεια αναφορικά με την είσοδο σε κλειστούς χώρους εστίασης των εφήβων ηλικίας 12-17 ετών. Σημειώνεται ότι τα νέα μέτρα για εμβολιασμένους και μη σε κλειστούς χώρους εστίασης τέθηκαν σε εφαρμογή την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου.

Το αρχικό ΦΕΚ προέβλεπε για τους ανήλικους από 12 έως 17 ετών ό,τι και για τους ενήλικες. Δηλαδή, η είσοδός τους επιτρέπεται μόνο σε περίπτωση που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού ή έχουν νοσήσει.

Το νέο μέτρο αφορά την είσοδο και παραμονή σε χώρους εστιατορίων, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικείων και αναψυκτήριων μεταξύ άλλων, όπου όλοι όσοι είναι 12 ετών και άνω πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, το οποίο εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και έχει διάρκεια ισχύος έως 180 ημέρες.

Κλειστοί χώροι εστίασης: Με rapid test και οι έφηβοι 12-17 ετών - Έρχεται νέο ΦΕΚ

Σε ό,τι αφορά στους ανήλικους 5-11 ετών, για την είσοδό τους στους κλειστούς χώρους εστίασης μπορούν να προσκομίζουν δήλωση self test τελευταίου 24ώρου από γονέα ή κηδεμόνα. Σημειώνεται ότι δεν απαιτείται η φυσική παρουσία γονέα/κηδεμόνα.

Εν αναμονή του νέου τροποποιητικού ΦΕΚ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, αναμένεται νέο τροποποιητικό ΦΕΚ στο οποίο θα διευκρινίζεται ότι οι ανήλικοι έφηβοι 12-17 ετών θα μπορούν επίσης να μπαίνουν σε κλειστούς χώρους εστίασης, εφόσον έχουν κάνει rapid test έως και 48 ώρες πριν.

Μάλιστα, και ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος σε ανάρτησή του στα social media σχετικά με τα νέα μέτρα, ανέφερε ότι οι νέοι 12 με 17 ετών μπορούν να μπαίνουν στα καταστήματα εστίασης και με rapid test 48 ωρών.

Δείτε την σχετική ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here