Πτώση Τσέσνα στη Σάμο: Μαρτυρίες για έκρηξη πριν τη συντριβή – Ισραηλινοί τα δύο θύματα

Τα αίτια της πτώσης του Τσέσνα στη Σάμο το βράδυ της Δευτέρας αναζητούν οι αρχές με μαρτυρίες να μιλούν για έκρηξη πριν τη συντριβή – Νεκροί οι δύο επιβαίνοντες στο αεροσκάφος

Τραγική κατάληξη είχε η πτήση ενός Τσέσνα που είχε απογειωθεί από το Ισραήλ με προορισμό τη Σάμο καθώς το μικρό αεροσκάφος συνετρίβη λίγο πριν την προσγείωσή του, το βράδυ της Δευτέρας, με αποτέλεσμα οι δύο επιβαίνοντες σε αυτό να χάσουν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας το ιδιωτικό αεροσκάφος τύπου Cessna, C182 απογειώθηκε από τον αερολιμένα της Χάϊφα στο Ισραήλ με δύο επιβαίνοντες. Βάσει του σχεδίου πτήσης που είχε καταθέσει, το αεροσκάφος θα πραγματοποιούσε ιδιωτική πτήση και θα προσγειωνόταν λίγα λεπτά μετά τις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας στο αεροδρόμιο της Σάμου.

Λίγο πριν την προσγείωση του χάθηκε η επικοινωνία με τον Πύργο Έλεγχου στη Σάμο και η ΥΠΑ ενημέρωσε το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης για την απώλεια επικοινωνίας. Παράλληλα κινητοποιήθηκαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς για τον εντοπισμό του αγνοούμενου αεροπλάνου στη θαλάσσια περιοχή νότια του αεροδρομίου της Σάμου. Το Λιμενικό σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης εντόπισε και περισυνέλεξε τις σορούς των δύο επιβαινόντων του μικρού αεροσκάφους.

Για το αεροπορικό συμβάν έχει επιληφθεί η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων (ΕΔΑΑΠ).

Μαρτυρίες που επικαλείται το samosvoice.gr αναφέρουν ότι κατά την προσπάθεια προσγείωσης του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο «Αρίσταρχος» της Σάμου προηγήθηκε έκρηξη, πιθανότατα στον κινητήρα, με το Τσέσνα να καταλήγει στο νερό. Κατά την ίδια πηγή στο σημείο που κατέπεσε το Τσέσνα το βάθος της θάλασσας είναι 32 μέτρα.

Σύμφωνα με τη σελίδα flightradar.com το Τσέσνα σταμάτησε να εκπέμπει το σήμα του στις 19:57 το βράδυ της Δευτέρας ενώ πετούσε κοντά στο Αγαθονήσι. Τελικά οι σοροί των δύο Ισραηλινής καταγωγής επιβατών του αεροσκάφους εντοπίστηκαν λίγο πριν τις 10:30 το βράδυ στη θαλάσσια περιοχή Ποτοκάκι Πυθαγορείου Σάμου μετά την πτώση του Τσέσνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here