Επίθεση με βιτριόλι: Οι γενναίες δηλώσεις της Ιωάννας πριν βρεθεί face to face με την 36χρονη


Επίθεση με βιτριόλι: «Θέλω να σταθώ απέναντι της, να με κοιτάξει στα μάτια όπως την στιγμή που μου έριξε το βιτριόλι και να μου εξηγήσει τι της έκανα»

Αυτή η γενναία δήλωση είναι μία από τις πολλές που έκανε το τελευταίο διάστημα η Ιώαννα Παλιοσπύρου και περικλείει μέσα της όλο το θάρρος που χρειάζεται για να σταθείς μπροστά στον «άνθρωπο» που σου άλλαξε τη μορφή για μία ζωή.

Δεκαέξι μήνες μετά από την επίθεση με καυστικό υγρό που δέχθηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου δηλώνει πως αν και της είναι εξαιρετικά δύσκολο για πρακτικούς και συναισθηματικούς λόγους, θα βρεθεί σήμερα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για να αντιμετωπίσει την 37χρονη συντοπίτισσα της που με μία κίνηση ακραίας βίας, της άλλαξε την ζωή.

Η δίκη της 37χρονης γυναίκας που τον Μάιο του 2020 επιτέθηκε με καυστικό υγρό στην Ιωάννα Παλιοσπύρου αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα ,με στόχο να ολοκληρωθεί σύντομα καθώς η κατηγορουμένη έχει ήδη συμπληρώσει 15 μήνες προσωρινής κράτησης , με το όριο του 18μήνου να μην επιτρέπει καθυστερήσεις για την ετυμηγορία των δικαστών.

Η εκδίκαση της υπόθεσης που συντάραξε την κοινή γνώμη προκαλεί τεράστιο ενδιαφέρον καθώς το θύμα έχει υποστεί σοβαρότατες βλάβες και έχοντας ξεπεράσει τον κίνδυνο ζωής, καλείται μετά από ήδη εννέα χειρουργεία να ζει υπό ειδικές συνθήκες και με σωρεία επεμβάσεων που έπονται.

Η ίδια σε πρόσφατες δηλώσεις της αναφέρθηκε στα λειτουργικά αλλά και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει: «Έχω ένα πολύ μεγάλο ανελαστικό μόσχευμα που δε μου επιτρέπει να κρατώ το κεφάλι όρθιο, ψηλά ή να στρίβω δεξιά. Και βέβαια στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και όσες αισθητικές επεμβάσεις χρειαστούν. Μπορώ να βγω από το σπίτι υπό προϋποθέσεις αλλά η μάσκα περιορίζει πολύ τις κινήσεις μου πρέπει να αποφεύγω συνεχώς τον ήλιο και φυσικά η εικόνα μου τραβά συνεχώς τα βλέμματα του κόσμου» είπε συμπληρώνοντας ωστόσο πως όσο και της είναι δύσκολο , θα βρεθεί στο δικαστήριο.

«Θέλω να πάω, να θεραπεύσω την ψυχή μου»

Λίγες ώρες πριν την έναρξη της δίκης για την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι, η Ιωνάννα μίλησε στον ΑΝΤ1, λέγοντας πως θέλει να βρεθεί στο δικαστήριο, για να «θεραπεύσει την ψυχή της».

«Αυτό που επιθυμώ περισσότερο μέσα από τη διαδικασία της δίκης, πέρα από την παραδειγματική τιμωρία της κατηγορουμένης, είναι να θεραπεύσω την ψυχή μου. Δηλαδή να έρθω αντιμέτωπη με τον θύτη μου, με τους φόβους μου και με τις απαντήσεις που αναζητώ», δήλωσε η Ιωάννα στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε, έχει μελετήσει όλα τα στοιχεία της δικογραφίας. «Δεν νομίζω ότι είναι κάτι, στο οποίο μπορώ να προετοιμαστώ, είναι τόσο πρωτόγνωρο. Θα αφήσω να με καθοδηγήσει το ένστικτό μου».

«Πιστεύω πως είναι το πρώτο και το πιο άμεσο βήμα που πρέπει να γίνει, ώστε να κατασταλεί αποτελεσματικά το φαινόμενο του μιμιτισμού και να καταστεί σαφές από τους θεσμούς, ότι τέτοια ειδεχθή εγκλήματα δεν έχουν χώρο και θέση σε μία ώριμη, οργανωμένη και ανεπτυγμένη κοινωνία ανθρώπων. Η πράξη της επίθεσης με ένα τέτοιο μέσο, όπως είναι το βιτριόλι, είναι μεσαιωνική και ακραία βασανιστική», πρόσθεσε.

«Έχω μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή»

Λίγο πριν είχε μιλήσει στη Σταματίνα Τσιμτσιλή και το Happy Day όπου αποκάλυψε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, για την επιλογή της να παραστεί στο δικαστήριο, αλλά και την επιθυμία της για το μέλλον.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Σε αυτή τη φάση της αποκατάστασης τα προβλήματα παραμένουν λειτουργικά, ούτε καν αισθητικά. Τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι στα βλέφαρα, στο αυτί και στο λαιμό, καθώς έχω ένα πολύ μεγάλο ανελαστικό μόσχευμα που δεν μου επιτρέπει να κρατώ το κεφάλι όρθιο ή ψηλά ή να στρίβω δεξιά. Και βέβαια στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και όσες αισθητικές επεμβάσεις χρειαστούν.

Μπορώ να βγω υπό προϋποθέσεις, αλλά η μάσκα περιορίζει πολύ τις κινήσεις μου, πρέπει να αποφεύγω συνεχώς τον ήλιο και φυσικά η εικόνα μου τραβάει συνεχώς τα βλέμματα του κόσμου. Οπότε πρακτικά είναι πολύ δύσκολο να βγαίνω έξω και άρα προτιμώ την ασφάλεια του σπιτιού μου. Κυκλοφορώ αναγκαστικά για τα απολύτως απαραίτητα όπως τις επισκέψεις μου στους γιατρούς και πάντα με συνοδεία, για παν ενδεχόμενο.

Είναι ο χαρακτήρας μου τέτοιος που δεν θα μπορούσα να μην παραστώ. Όσο και να με τρομάζει η σκέψη, θέλω να με κοιτάξει στα μάτια όπως τη στιγμή που μου έριξε το βιτριόλι και να εξηγήσει τι της έκανα. Ξέρω πως πιέζω τον εαυτό μου στα όρια του, αλλά θα προσπαθήσω να το διαχειριστώ. Θέλω να αντιμετωπίσω κατάματα όλο αυτόν τον πόνο και τις οδυνηρές αναμνήσεις ώστε να ξεδιαλύνουν τα ερωτηματικά που έχω και να μπορέσω κάποια στιγμή να προχωρήσω στη ζωή μου. Πιστεύω πως θα είναι μεγαλύτερο βάρος στην ψυχή μου αν δεν πάω.

Η πίστη νομίζω δίνει στον καθένα μας ελπίδα και δύναμη, ειδικά όταν κάποια πράγματα ξεφεύγουν των δυνατοτήτων μας. Είμαι ευγνώμων που έχω μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Τις δύσκολες ώρες του μεγάλου πόνου πάντα ζητάω δύναμη από το Θεό για να αντέχω. Η δύναμή μου είναι η οικογένειά μου και ο κόσμος. Δεν θα ήμουν ζωντανή αυτή τη στιγμή αν δεν είχα δεχτεί τη βοήθειά τους και τη συμπαράστασή τους. Η επιθυμία μου είναι η δική μου επίθεση να είναι η τελευταία. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα πρέπει να αλλάξουν ριζικά κάποια πράγματα και πως η δικαιοσύνη και οι θεσμοί να λάβουν πλέον τα κατάλληλα μέτρα γι’ αυτό.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ