Κόλπος του Τέξας: Τμήματα της ακτής θα μπορούσαν να δουν 20 ίντσες βροχής από την τροπική καταιγίδα Νικόλαος


Κόλπος του Τέξας: Η τροπική καταιγίδα Νικόλαος αναμένεται να φτάσει στην ξηρά τη Δευτέρα το απόγευμα ή το βράδυ, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων NHC. Η ακτή του κόλπου του Τέξας και η νοτιοδυτική Λουιζιάνα απειλούνται τη Δευτέρα, με την τροπική καταιγίδα Νικόλαος να φέρνει «απειλητικό για τη ζωή κύμα καταιγίδας, απομονωμένους ανεμοστρόβιλους και σημαντική ισχυρή βροχή έως 20 ίντσες κατά τόπους», ανέφερε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Στις 8:00 π.μ. EDT ενημέρωση από το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων, ο Νίκολας βρίσκεται περίπου 210 μίλια (335 χιλιόμετρα) νότια του Πορτ Ο’Κόνορ του Τέξας και 40 μίλια (65 χιλιόμετρα) νοτιοανατολικά από τις εκβολές του Ρίο Γκράντε.

Η 14η κατονομαζόμενη καταιγίδα της εποχής κινείται τώρα προς τα βόρεια-βορειοδυτικά με ταχύτητα 5 μίλια / ώρα (7 χλμ / ώρα) με μέγιστους ισχυρούς ανέμους 60 μίλια / ώρα (95 χλμ. / Ώρα). Το σύστημα αναμένεται να φτάσει στην ξηρά σήμερα το απόγευμα ή το βράδυ. Ένα Ρολόι τυφώνα Hurricane Watch είναι σε ισχύ από το Aransas στο Freeport του Τέξας, ενώ οι προειδοποιήσεις για την τροπική καταιγίδα ισχύουν από τις εκβολές του ποταμού Rio Grande έως το High Island του Τέξας και το Barra el Mezquitel στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού. Ένα ρολόι τροπικής καταιγίδας ισχύει για τα ανατολικά του High Island, Texas στο Sabine Pass.

Καθώς η Νίκολας βρίσκεται πιο κοντά στο Τέξας, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι η περαιτέρω ενίσχυση θα είναι δυνατή τις επόμενες 12 ώρες, επιτρέποντας στη Νίκόλας να εξελιχθεί σε δύναμη τυφώνα. Ωστόσο, μόλις η καταιγίδα μετακινηθεί στο εσωτερικό την Τρίτης, αναμένεται να αρχίσει να μειώνεται, αναφέρει το Orlando Sentinel. Η καταιγίδα είναι μεγάλη, προβάλλοντας ανέμους τροπικής καταιγίδας έως και 115 μίλια από το κέντρο της. Ο Νίκολας θα προκαλέσει «σημαντικές αστραπές και αστικές πλημμύρες» καθώς φέρνει συνολικές βροχοπτώσεις 8 έως 16 ίντσες σε παράκτιες περιοχές στο μέσο και το άνω Τέξας για αρκετές ημέρες αυτήν την εβδομάδα.

Ένα ευρύτερο τμήμα της ακτής του Κόλπου, συμπεριλαμβανομένης της Λουιζιάνα, θα μπορούσε να δει 5 έως 10 ίντσες βροχής. “Αυτή είναι μια κατάσταση απειλητική για τη ζωή”, είπε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων NHC, καλώντας τους ανθρώπους σε περιοχές υπό προειδοποιήσεις μεγάλης καταιγίδας να ενεργήσουν τώρα για να προστατεύσουν τη ζωή και την περιουσία και να υπακούσουν σε τυχόν τοπικές εντολές εκκένωσης.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ