Κορονοϊός – Γώγος: Αύξηση κρουσμάτων από τα σχολεία – Επανεκτίμηση μέτρων σε ένα μήνα


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Ο κ. Γώγος απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο να γίνει κάποιο οριζόντιο κλείσιμο στα σχολεία

Τον φόβο των επιστημόνων για αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού από τα σχολεία, εξέφρασε ο Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Χαράλαμπος Γώγος.

Ο καθηγητής απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο να γίνει κάποιο οριζόντιο κλείσιμο στην Εκπαίδευση, ενώ τόνισε ότι η διασπορά του ιού στις σχολικές αίθουσες δεν θα οδηγήσει απαραίτητα και σε έξαρση της πανδημίας στην χώρα.

Αναφορικά για τα μέτρα που ισχύουν στα σχολεία, ανέφερε ότι είναι δύσκολο να τηρηθούν στο έπακρο, υπογραμμίζοντας ότι σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο θέμα θα επανεκτιμηθούν.

Μάλιστα, ο καθηγητής υποστήριξε πως δεν αναμένεται να δούμε οριζόντιο κλείσιμο στα σχολεία . Όπως δήλωσε, λαμβάνοντας ως δεδομένα την εμβολιαστική κάλυψη η οποία εμποδίζει την πίεση στο ΕΣΥ και το γεγονός ότι τα παιδιά συνήθως νοσούν ελαφριά, θα διευκολυνθεί το κλείσιμο μεμωνομένων τμημάτων και όχι σχολείων. «Είναι πάρα πολύ βασικό για την κοινωνία να λειτουργήσει το σχολείο, σε περίπωση μεγάλης αύξησης κρουσμάτων όλα είναι πιθανά, αλλά είναι κάτι που δεν περιμένουμε», πρόσθεσε.

Εστίασε δε στα πλεονεκτήματα του αυξημένου testing και την συνεισφορά του στον έλεγχο μια ενδεχόμενης διασποράς: «Tα παιδία μπορεί να κολλήσουν και εκτός σχολείου. Σε περίπτωση που μολυνθούν, θα διαγνωστούν, θα ιχνηλατηθούν και έπειτα θα απομονωθούν».

Αναφορικά με την εντατικοποίηση των εμβολιασμών στις μικρές ηλικίες, ο καθηγητής σημείωσε πως πρέπει να συνεχίσει η ενημέρωση για αυτό το ζήτημα και να συμμετάσχουν σε αυτή οι παιδίατροι, ενώ όπως είπε καλούν και τον ίδιο τον συνεχώς γονείς, οι οποίοι έχουν ανησυχίες και ανασφάλειες.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ