ΗΠΑ: Μπάιντεν, Τζόνσον, Μόρισον – LIVE η ανακοίνωση των τριών ηγετών για το «θέμα εθνικής ασφάλειας»


O Αμερικανός πρόεδρος και οι πρωθυπουργοί Βρετανίας και Αυστραλίας σε κοινή δήλωση –  Σύμφωνα με το γραφείο του Τζόνσον, η ανακοίνωση αφορά ένα ζήτημα στρατηγικής εθνικής ασφάλειας.

Ο Λευκός Οίκος, η Ντάουνινγκ Στριτ και ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας προβαίνουν απόψε στις 24:00 ώρα Ελλάδας, σε κοινή ανακοίνωση, για ένα «θέμα εθνικής ασφάλειας».

Δείτε live:

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του έγκυρου Politico λίγο πριν την ανακοίνωση, ο Τζο Μπάιντεν θα κάνει γνωστή μια νέα συμφωνία των ΗΠΑ με την Βρετανία και την Αυστραλία, με βάση την οποία οι τρεις χώρες θα μοιράζονται προηγμένες τεχνολογίες σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η συνεχώς αυξανόμενη δυναμική της Κίνας.

«Αυτό είναι ένα εξαιρετικά ευπρόσδεκτο σημάδι της προθυμίας της κυβέρνησης Μπάιντεν να αναπτύξει στενούς συμμάχους όπως η Αυστραλία μέσω της παροχής εξαιρετικά προηγμένης αμυντικής τεχνολογικής βοήθειας – κάτι που η Ουάσινγκτον σπάνια ήταν πρόθυμη να κάνει», είπε ο Ashley Townsend, διευθυντής εξωτερικής πολιτικής και αμυντικού προγραμματισμού στο Κέντρο των Ηνωμένων Πολιτειών στο Σίδνεϊ.

«Πρόκειται για μια νέα και πιο στρατηγική προσέγγιση για τη συλλογική συνεργασία με συμμάχους στις αμυντικές προτεραιότητες του Ινδο-Ειρηνικού», πρόσθεσε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ