Διαβατήρια Εμβόλιo: Σειρά διαδηλώσεων που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στα νοσοκομεία σε όλον τον Καναδά

Διαβατήρια Εμβόλιo: Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) εξετάζουν την πραγματική απόδοση των δύο εμβολίων από τότε που εγκρίθηκαν για πρώτη φορά στο προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης, τους πρώτους ανταποκριτές και άλλους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής – Ορισμένοι υψηλόβαθμοι πολιτικοί του Οντάριο και εξέχοντες οργανισμοί υγειονομικής περίθαλψης εκδίδουν προειδοποιήσεις ενόψει μιας σειράς διαδηλώσεων που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στα νοσοκομεία σε όλον τον Καναδά τη Δευτέρα. Ένας οργανισμός που αυτοαποκαλείται Καναδικοί Νοσηλευτές Πρώτης Γραμμής Frontline δημοσίευσε ειδοποιήσεις για «σιωπηλές αγρυπνίες» που αναμένεται να πραγματοποιηθούν και στις 10 επαρχίες, σύμφωνα με το CBC Canada.

Η ομάδα ισχυρίζεται ότι οι διαμαρτυρίες έχουν σκοπό να «επικρίνουν τα μέτρα δημόσιας υγείας που έχουν θεσπιστεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης της COVID-19». Ωστόσο, η National Post είναι λίγο πιο ειλικρινής, περιγράφοντας τις διαμαρτυρίες μεταξύ των χωρών ως «απόρριψη των διαβατηρίων εμβολίου και των μέτρων δημόσιας υγείας COVID-19». Οι διοργανωτές των διαδηλώσεων, που πραγματοποιήθηκαν από τη Βικτώρια στο Σεντ Τζονς, ισχυρίζονται ότι παίρνουν θέση ενάντια σε αυτό που αποκαλούν «τυραννικά μέτρα και κυβερνητική υπέρβαση», προσθέτοντας ότι δεν ενθαρρύνουν τις νοσοκόμες να βγουν στις βάρδιές τους ή να εγκαταλείψουν ασθενείς, αναφέρει η Global News Canada.

Αυτό που είναι πραγματικά ενδιαφέρον σε αυτή την ιστορία είναι οι ταυτότητες δύο από τους διοργανωτές της ομάδας. Η Kristen Nagle και η Sarah Choujounian-και οι δύο είναι νοσοκόμες από το Οντάριο και έχουν ενεργήσει στις διαδηλώσεις κατά των μέτρων δημόσιας υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας της COVID-19 στον Καναδά. Οι δύο νοσοκόμες ήταν επίσης παρούσες στο συλλαλητήριο στην Ουάσινγκτον στις 6 Ιανουαρίου, την ίδια ημέρα που οι υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλαν στο κτίριο του Καπιτωλίου σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν το Κογκρέσο να πιστοποιήσει τις ψήφους του Εκλογικού Σώματος. Ειδοποίηση διαμαρτυρίας στο Twitter

Τον Νοέμβριο του 2020, η Kristen Nagle κατηγορήθηκε για τη διοργάνωση συγκεντρώσεων κατά παράβαση των μέτρων δημόσιας υγείας του Οντάριο. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, της χορηγήθηκε άδεια μετ ‘αποδοχών από τη δουλειά της στο Κέντρο Επιστημών Υγείας του Λονδίνου για ενέργειες που “δεν ευθυγραμμίστηκαν” με τις αξίες του εργοδότη της. Μια έρευνα για τη συμπεριφορά της ολοκληρώθηκε στα μέσα Ιανουαρίου 2021 και απολύθηκε.

«Η Kristen είναι παθιασμένη με την υγεία των παιδιών και ενδυναμώνει τις οικογένειες να εμπιστεύονται το σώμα και το ανοσοποιητικό τους σύστημα, να υποστηρίζουν και να μην καταστέλλουν τα συμπτώματα και να ζουν μια πιο φυσική ζωή σε αρμονία με τη Γη με πλήρη κυριαρχία στο σώμα», λέει το βιογραφικό της για την ομάδα, δικτυακός τόπος.

Η Choujounian ήταν η ιδρυτής του «Νοσηλευτές ενάντια στο κλείδωμα» Nurses Against Lockdowns, το οποίο έκτοτε συγχωνεύθηκε με τους Καναδούς Νοσηλευτές πρώτης Γραμμής F rontline Nurses. Σύμφωνα με το βιογραφικό της στον ιστότοπο της ομάδας, απολύθηκε και από τις δύο νοσηλευτικές της εργασίες στο Οντάριο. Οι Choujounian και Nagle βρίσκονται επίσης υπό έρευνα από το Σώμα Νοσηλευτών του Οντάριο για τη συμπεριφορά τους. Το Σώμα δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο την Κυριακή.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here