Ρίο ντε Τζανέιρο: Απαιτεί απόδειξη εμβολιασμού για την επίσκεψη σε τουριστικά αξιοθέατα

Ρίο ντε Τζανέιρο: Η κάρτα εμβολίου γίνεται υποχρεωτική στο τουριστικό hotspot του Ρίο Το Ρίο απαιτεί απόδειξη εμβολιασμού για την επίσκεψη σε ορισμένα τουριστικά αξιοθέατα, συμπεριλαμβανομένου του αγάλματος του Χριστού του Λυτρωτή. Η πρόσβαση στα τουριστικά αξιοθέατα του Ρίο ντε Τζανέιρο εξαρτήθηκε την Τετάρτη από την παρουσίαση πιστοποιητικού εμβολίου για τον κορωνοϊό, καθώς οι αρχές επιδιώκουν να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να κάνουν τις λήψεις τους. Η απαίτηση ισχύει επίσης για πρόσβαση σε άλλους δημόσιους χώρους όπως κινηματογράφους, θέατρα, γυμναστήρια, μουσεία, αθλητικά γήπεδα και χώρους συνεδρίων, αλλά όχι εστιατόρια, μπαρ ή εμπορικά κέντρα. Οι ξένοι επισκέπτες επιτρέπεται να προσκομίσουν διεθνές δελτίο υγείας.

Το πρωί της Τετάρτης, η ουρά για το τελεφερίκ στην κορυφή του εμβληματικού βουνού Sugarloaf προχώρησε χωρίς επεισόδια, με τους περισσότερους επισκέπτες να πιάνουν εκδόσεις χαρτιού ή εφαρμογών κινητού τηλεφώνου των αρχείων εμβολίων τους. Η κίνηση, όπως δήλωσε ο δήμαρχος του Ρίο, Εντουάρντο Πάες, ήταν «σημαντική για την πόλη ώστε να μπορέσει να επιστρέψει στο φυσιολογικό, για τους ανθρώπους να μπορούν να επισκέπτονται ξανά δημόσιους χώρους». Νωρίτερα, είχε πει: «Θα κάνουμε τα πράγματα δύσκολα για όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν … Είναι αδιανόητο για τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι προστατεύονται χωρίς το εμβόλιο να έχουν φυσιολογική ζωή. Δεν θα το κάνουν ».

Το Ρίο, μια πόλη 6,8 εκατομμυρίων ανθρώπων που φημίζεται για τις όμορφες παραλίες και την εκπληκτική θέα, γνώρισε πρόσφατα ένα κύμα μόλυνσης από τον κορωνοϊό λόγω της παραλλαγής Delta. Η πόλη έχει καταγράψει περισσότερους από 30.000 θανάτους από Covid-19. Το Ρίο ποντάρει σε ευρύ εμβόλιο για να φέρει πίσω αγαπημένα γεγονότα όπως το ετήσιο καρναβάλι του, το μεγαλύτερο στον κόσμο, το οποίο έπρεπε να ακυρωθεί φέτος λόγω της πανδημίας. Η Βραζιλία, μια χώρα 213 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει καταγράψει περισσότερους από 587.000 θανάτους από την Covid-19, αριθμός δεύτερος μόνο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Ρίο έχει αναφερόμενο ποσοστό θανάτων από κορωνοϊό 439 ανά 100.000 κατοίκους – πολύ υψηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο των 280. Το απόγευμα της Τετάρτης, το γήπεδο Μαρακανά 78.000 θέσεων θα δεχτεί 20.000 άτομα για τον προημιτελικό αγώνα του Κυπέλλου Βραζιλίας μεταξύ Φλαμένγκο και Γκρέμιο σε μια «δοκιμαστική» διοργάνωση μετά από πολλούς μήνες αγώνων χωρίς οπαδούς. Για την αγορά εισιτηρίων απαιτείται πιστοποιητικό εμβολίου.

Η Βραζιλία ξεκίνησε αργά τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό, αλλά τώρα είναι η χώρα με τις τέταρτες περισσότερες δόσεις που χορηγήθηκαν. Σχεδόν τα δύο τρίτα του πληθυσμού έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου και το 35 % είναι πλήρως ανοσοποιημένο-στο Ρίο, είναι σχεδόν 50 τοις εκατό. Το Σάο Πάολο, η μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή της Βραζιλίας, έχει ήδη απαιτήσει εμβόλιο από την 1η Σεπτεμβρίου. Το Ρίο έπρεπε επίσης να εφαρμόσει την απαίτηση εκείνη την ημερομηνία, αλλά την ανέβαλε για δύο εβδομάδες λόγω τεχνικών προβλημάτων με την έκδοση των δελτίων υγείας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here