Επίθεση βιτριόλι δίκη: Εξαιρέθηκαν οι γυναίκες ένορκοι – το παρασκήνιο της δίκης (vids)

Επίθεση βιτριόλι δίκη: Στις 30 Σεπτεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, στις 20 Μαΐου 2020, στην Καλλιθέα, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο

Η γενναία Ιωάννα θέλησε να κοιτάξει στα μάτια τη γυναίκα που από τη μία στιγμή στην άλλη τής κατέστρεψε τη ζωή, ωστόσο εκείνη επέλεξε να μην εμφανιστεί στο δικαστήριο.

Δεκαέξι μήνες μετά την επίθεση με βιτριόλι και αναρίθμητα χειρουργεία, η Ιωάννα, κάνοντας επίδειξη ψυχικής δύναμης, πήγε στο δικαστήριο, δήλωσε τα στοιχεία της και αναμένεται να καταθέσει πρώτη στην επανέναρξη της δίκης. Από την άλλη, η Έφη Κακαραντζούλα άσκησε το κατά νόμο δικαίωμά της να μην παραστεί ούτε στο δικαστήριο, ενώ ο συνήγορός της, Σάκης Κεχαγιόγλου ζήτησε τη μετατροπή του κατηγορητηρίου, αλλά και την εξαίρεση των τριών γυναικών από τους ενόρκους. «Για ακόμα μια φορά αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε πόσο ψυχρή και πόσο δειλή είναι», ανέφερε η Ιωάννα βγαίνοντας από το δικαστήριο με τη θεραπευτική μάσκα.

Θα καταθέσει στη δίκη μάρτυρας «κλειδί»

Στις 30 Σεπτεμβρίου αναμένεται να παρουσιαστούν νέα στοιχεία και δεν αποκλείεται να υπάρξει και η κατάθεση ενός μάρτυρα – κλειδί. Πρόκειται για έναν άντρα που έχει δει την 37χρονη κατηγορούμενη να παρακολουθεί την Ιωάννα και αναμένεται να αποκαλύψει λεπτομερώς όσα παρατήρησε και του προκάλεσαν εντύπωση. Μάλιστα, φέρεται να ισχυρίζεται πως ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με την 37χρονη κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης της Ιωάννας, ενώ την διέκρινε και πολλές φορές κάτω από το σπίτι της. Ο κατάλογος των μαρτύρων από την πλευρά της Ιωάννας περιλαμβάνει συνολικά 34 άτομα, μεταξύ των οποίων εργοδότες της, τον πρώην σύντροφό της, φίλους της και γιατρούς της και έχει επιδοθεί στην έδρα ενώ η 36χρονη αναμένεται να προσκομίσει μόνο μια μάρτυρα, σύμφωνα με τον σταθμό.

«Όποτε και να έρθει στη δίκη, η Ιωάννα θα την περιμένει»

Ο δικηγόρος του θύματος, Νίκος Αλεξανδρής, θεωρεί άκομψο το γεγονός ότι η κατηγορούμενη απουσίαζε από τη σημερινή διαδικασία και μέγιστη ασέβεια προς το Δικαστήριο. «Η προσπάθεια να αποφύγει την Ιωάννα, τους ενόρκους και όλο το επιμελητήριο είναι ασέβεια, ύβρις και πιστεύω πως θα ληφθεί υπόψιν και κατά την διαδικασία της απόφασης της ποινής. Δείχνει πόσο ψυχρός άνθρωπος ήταν, είναι και παραμένει. Δεν είχε το σθένος ούτε καν να αντικρύσει το θύμα. Δεν είχε το θάρρος ούτε καν να σκύψει το κεφάλι, να χαμηλώσει το βλέμμα» ανέφερε, μιλώντας στο STAR. Μάλιστα, μετέφερε και μία δήλωση της Ιωάννας προς όλους: «Οποτεδήποτε εμφανιστεί η κατηγορούμενη, η Ιωάννα θα είναι εκεί και θα την περιμένει. Ακόμα και στην τελευταία συνεδρία». Ωστόσο, το θύμα «έχει καταδικαστεί ισόβια» μετά από μία τέτοια επίθεση και διερωτήθηκε «ποια ποινή θα αποζημιώσει αυτό το κορίτσι;».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ψυχολογική φόρτιση της Ιωάννας ενόψει της δικής την έχει πάει μήνες πίσω στη θεραπεία της ενώ έχει χειροτερεύσει κατά πολύ τόσο η σωματική της υγεία, όσο και η ψυχολογική λεπτή ισορροπία της. «Πέρα από το γεγονός ότι ξαναζεί τις στιγμές της επίθεσης, αυτό το κορίτσι συνεχώς φορτίζεται ψυχολογικά κάτι το οποίο είναι απαγορευτικό για την εξέλιξη της υγείας της. Ωστόσο, έχει επιδείξει ένα ιδιαίτερο σθένος, πυγμή και αποφασιστικότητα και, κόντρα στις εισηγήσεις συγγενών και γιατρών της, έχει αποφασίσει ότι οπότε γίνεται η δίκη θα είναι εκεί μέχρι την ώρα που θα αποδοθεί δικαιοσύνη» κατέληξε.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here